Wednesday, June 30, 2021

harimau malaya football Goldbar 1gm 999 24K pada hari ini 28-Jun 2021

Awesome!

#PublicGold #LBMA #BullionBar PG #emas1gram (Au 999.9) #24Kgold

✅ #Harimau Malaya, #celebration, #investment, #collection, #gift #saving #Jongkongemas

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/harimaumalaya4u

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/harimaumalaya4u

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/harimaumalaya4u

#pgmall #koleksiemas

Cepat sebelum terlambat. Stok terhad

Promosi hari ini 28-Jun

Simpan dinar vs simpan duit

Simpan Dinar sama seperti simpan duit tapi dalam bentuk yang lebih bernilai iaitu emas.

Manfaatkan kelebihan Dinar bagi mencapai matlamat kewangan anda.

Jom miliki Dinar dengan bajet sekitar RM100 sebulan hari ini.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman ๐Ÿ˜Š

NIZAM @ TOKPERAIHEMAS

Klik link WhatsApp: http://gap.wasap.my
Whatsapp Group : https://tinyurl.com/simpangold
Telegram Channel : https://t.me/simpangold
Link Kad Bisnes : http://linktr.ee/tokperaihemas

tentera darat hadiah

Koleksi Emas 1gm Koperasi Tentera Malaysia

#LBMA #BullionBar PG #emas1gram (Au 999.9) #24Kgold

✅ Koperasi Tentera , #celebration, #investment, #collection, #gift #saving #Jongkongemas

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/kotentera

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/kotentera

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/kotentera

#pgmall #koleksiemas

Cepat sebelum terlambat. Promosi hari ini 29-Jun

Emas sebagai Dana Kecemasan

Anda sudah ada dana kecemasan? Berapa banyak kita perlu simpan untuk dana kecemasan?
Sebaik nya setiap orang perlu ada jumlah simpanan sekitar 3-6 bulan gaji atau komitmen bulanan keluarga masing-masing.
Boleh simpan di dalam bank, ASB, Tabung Haji.
Tapi...Kalau anda dah cuba untuk simpan dalam account di atas dan masih tak berjaya untuk kekalkan jumlah simpanan, saya cadangkan and simpan dalam bentuk emas. Insya Allah simpanan anda akan kekal ๐Ÿฅฐ

Jadi.... Nak buka akaun simpanan emas patuh shariah? Mestilah cari saya.

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman ๐Ÿ˜Š

NIZAM @ TOKPERAIHEMAS

Klik link WhatsApp: http://gap.wasap.my
Whatsapp Group : https://tinyurl.com/simpangold
Telegram Channel : https://t.me/simpangold
Link Kad Bisnes : http://linktr.ee/tokperaihemas

mamasab agent *promosi hari ini 30-Jun

Hello all, Bella Agen Sah Mamasab disini

✅Berminat untuk order #kambingperap #doryskin #kek #cookies #nutella #cheesetart #redvelvet #mamasabcookies #sayajual #sayaambikorder #delivery

#mamasabwarrior #mamasablovers #mamasabbakery #mamasabbakeryformerlyknownassabrinabakery #mamasabrinabakery #mamasabxneelofa

Package #Delivery seluruh Sem Malaysia

Yg berminat boleh pm / WhatsApp

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttp://linktr.ee/bellamamasab

Cepat promosi hari ini 30-Jun

hadiah untuk keluarga *promosi 30-Jun

[Special Serial Number]

#PublicGold #LBMA #BullionBar PG #emas1gram (Au 999.9) #24Kgold

✅ #Wedding 2020 card #celebration, #investment, #collection, #gift #saving #Jongkong emas

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/wedding2u

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/wedding2u

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/wedding2u

#pgmall #koleksiemas

Daftar pgmall di http://tinyurl.com/pgmall2u

Grup Iklan Viral Malaysia

http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongsiwhatsapp

Cepat sebelum terlambat, promosi hari ini 30-Jun




Tunggu apa lagi?

Saya petik kata-kata dari Assayer Malaysia Tuan Abdul Shukor Anuar ,tugas beliau adalah mengesahkan setiap logam berharga di Malaysia.

Kata beliau "....nisbah emas dalam dunia ni sekiranya dibahagikan kepada penduduk bumi maka seorang hanya boleh dapat 20 gram sahaja..."

Bagi mereka yang dah kenal dan tahu tentang perkara ini. Tahniah,kerana ambil langkah awal,yang belum?

Anda tunggu apa?
Masih sibuk mencari company emas yang terbaik?
Masih sibuk meneliti?
Masih sibuk menunggu?
Masih sibuk mengkaji?

Sudah-sudah lah meneliti,mengkaji,menunggu, takut-takut nanti emas naik pulak.

Yang dah bermula.
Anda dah ada berapa gram?

Emas akan habis suatu hari nanti bila demand mengatasi supply & pastinya harga akan meroket.

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman ๐Ÿ˜Š

NIZAM @ TOKPERAIHEMAS

Klik link WhatsApp: http://gap.wasap.my
Whatsapp Group : https://tinyurl.com/simpangold
Telegram Channel : https://t.me/simpangold
Link Kad Bisnes : http://linktr.ee/tokperaihemas

Massage Gun *promosi hari ini 30-Jun

✅Awesome!

TOPMALL #BodyPain #Soreness #ReliefMuscle #MassageGun Recharge 6 Speed 4 Head #Exercise

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/topmanmassagegun

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/topmanmassagegun

๐Ÿ‘‰๐Ÿปhttps://tinyurl.com/topmanmassagegun

Daftar pgmall di http://tinyurl.com/pgmall2u

Grup Iklan Viral Malaysia

http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongsiwhatsapp

Cepat sebelum terlambat hanya pada 30-Jun


Batik Sogan 1gm

 London Bullion Market Association (LBMA) Certified ๐Ÿ˜Š

- 99.99% 24K Pure Gold

- Limited Mintage 10,000 pcs

- No SST

- Collectible

- Best for Gift and Investment

- Public Gold's unique 1g LBMA accredited gold bar with various themed apart from wealth protection

- Can be use as meaningful & memorable gifts to elders, friends and family during any festive seasons

- Excellent material which is long lasting


https://tinyurl.com/kenyalang
https://tinyurl.com/kenyalang
https://tinyurl.com/kenyalang

Daftar percuma ahli publicgold #introducer PG005353

Kenapa kita simpan emas apabila tak mampu simpan duit?

1. Sifat emas itu sendiri menyebabkan kita sayang untuk guna atau pakai jadi automatik kita akan lebih berdisiplin menyimpan duit.

2. Duit kita ditukarkan kepada bentuk yang lebih selamat dan stabil sekiranya berlaku kejatuhan wang ringgit seperti yang berlaku kepada ekonomi Malaysia pada tahun 1997.

3. "Forgotten savings" automatik kita terlupa kita menyimpan, jadi kita akan ada simpanan secara tidak sedar.

4. Simpanan kecemasan dan backup "belanja hangus", jadi kita tidak perlu meminjam atau berhutang dengan orang lain.

5. Duit ketika gawat dan penyelamat simpanan ketika bankrap.

6. Duit antarabangsa, boleh gunakan emas ketika pergi luar negara dan tukar duit kepada currency negara itu.

Sekarang ini boleh simpan emas serendah RM100 dengan platform yang disediakan. Berminat nak simpan emas boleh hubungi saya.

Jom simpan emas sekarang -kontek saya Nizam PG005353 pada hari ini 30 June 2021

Wasap:  http://gap.wasap.my

Bio link http://linktr.ee/tokperaihemas

Telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Cryptocurrency - Public Gold Bullion Bar PG 1g

Public Gold Bullion Bar PG 1g (Au 999.9) 24K - Cryptocurrency (card design (square), celebration, investment, collection, gift , saving Jongkong emas 999.9

Jom beli:

- 99.99% 24K Pure Gold
- Limited mintage 10,000 pcs
- No SST- Collectible- Best for Gift and Investment- Public Gold's unique 1g accredited gold bar with various themed apart from wealth protection- Can be use as meaningful & memorable gifts to elders, friends and family during any festive seasons- Excellent material which is long lasting- Stylish with latest trend designs

Lelaki perlu ready

Setahun sebelum kawen dah kena ready persediaan kewangan. Nak bawak bini masuk rumah kos tanggunggan semuanya atas suami. Kena ingat ni. Bila dah beranak pinak reserved fund (dana kecemasan) penting. Mulakan dengan tiga bulan, enam bulan, 12 bulan dan kalau boleh sambung hingga ke 24 bulan. Pecahkan dua bahagian. Separuh wang tunai dan separuh lagi emas 999. Mula buka akaun simpanan emas GAP dan menabung emas secara berdikit. Pekerjaan kita mungkin hilang tiba-tiba tapi anak bini tetap perlu diberi makan. Anak bini tetap perlu diberi bumbung perlindungan. Buang tabiat pembaziran. Merokok, memancing, main golf bukan atas tujuan business dan lain-lain. Ini semua menghalang kita mempercepatkan jumlah reserved fund. Biasakan masa makan gaji punya pendapatan kedua. Sasarkan minimum 25% hingga 50% dari jumlah makan gaji. In case company gulung tikar atau kita muntah darah tengok muka bos, boleh berhenti dan fokus business. Skill dah ada. Tak ada alasan. Kita bukan orang kaya. Tapi lelaki punya akal sembilan dan tulang perkasa untuk menjaga keluarga. Dan bila dah berjaya jangan sekalipun lupa wanita mana berada di sebelah ketika tak punya apa-apa. Jika ada yang nak tahu lebih lanjut mengenai simpanan emas boleh klik link dibawah www.wasap.my/60136408906/akaungap www.wasap.my/60136408906/akaungap www.wasap.my/60136408906/akaungap #reserved fund #akaun emas GAP #simpanan emas kalis bocor

ORANG BIASA SIMPAN NOMBOR, TAPI ORANG KAYA SIMPAN NILAI

Simpan emas maksudnya kita simpan NILAI.
Nilai emas melekat pada berat dan ketulenannya sendiri, tanpa perlu jaminan daripada sesiapa. Dan kuasa belinya kekal sepanjang zaman.
1400 tahun dulu 1 dinar boleh beli seekor kambing. Hari ini pun masih boleh beli seekor kambing.
Tapi simpan duit dalam akaun macam Tabung Haji dan ASB tu, maksudnya kita cuma simpan NOMBOR.

Nilainya bukan pada nombor ataupun kertasnya, tapi pada jaminan kerajaan. Walaupun nombornya masih kekal, tetapi nilainya itu confirm akan semakin merosot dalam jangka panjang.
Itulah sebab kenapa guru kewangan Robert T. Kiyosaki mengatakan "savers are losers". Orang yang menyimpan (duit kertas dalam jangka panjang) adalah orang yang rugi.
Walaupun nombornya kekal, tapi nilainya semakin merosot dalam jangka panjang.
Simpanan duit di bank tak sesuai untuk jangka panjang. Ia hanya sesuai untuk simpanan jangka pendek, dan simpanan kecemasan berjumlah 3 bulan gaji sahaja.
Untuk jangka panjang, jangan simpan duit yang banyak di bank.
Orang kaya-kaya di dunia tak simpan kekayaan mereka dalam bentuk duit yang banyak di bank.

Sebaliknya mereka menyimpan kekayaan mereka dalam bentuk harta yang boleh bertahan nilainya dalam jangka panjang, macam emas, perak, hartanah, tanah atau bisnes yang berkembang.
Kalau bajet besar, simpanlah dalam bentuk hartanah yang boleh disewakan, atau tanah yang boleh diusahakan.
Tapi kalau bajet kecil, simpanlah dalam bentuk emas (dan perak). Kita boleh simpan sedikit-sedikit, sekecil #1gram1bulan.
Bahkan sekarang, kita boleh simpan serendah RM100 melalui #AkaunEmasGAP di #PublicGold.
Inilah cara termudah dan termurah untuk simpan emas di Malaysia.

Ingin mulakan simpanan emas dengan bantuan dan guide dari saya boleh klik link:
www.wasap.my/60136408906/akaunemasGAP

NIZAM @ TOKPERAIHEMAS

Klik link WhatsApp: http://gap.wasap.my
Whatsapp Group : https://tinyurl.com/simpangold
Telegram Channel : https://t.me/simpangold
Link Kad Bisnes : http://linktr.ee/tokperaihemas

Urut Gombak *jom urut

Ramai orang ada masalah berikut datang...

Lenguh satu badan? Lemau tak bermaya? Banyak Angin? Asyik letih memanjang,

Saya menawarkan perkhidmatan Urutan Tradisional Urat Saraf untuk

#Buang angin dalam Badan

#Lancarkan darah

#Betulkan Urat

#Relaxkan minda anda

#Untuk Bakal Pengantin

#Seharian penat bekerja

#Reward diri dengan urutan yang akan merehatkan tubuh anda

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya :

_____________________________________________________

AbeUrut/Zam | Tel : 011.12551590

Wasap: https://abeurut.wasap.my

Blog : http://urutlelaki.com

IRONMAN Goldbar 1gm Pelaburan Emas Public Gold

IRONMAN :

Iron Man, in a snap of a finger with the Infinity Gauntlet, he restored humanity back to its full population and wiped out Thanos and his armies once by sacrifice himself to protect humanity. That was Iron Man in 'Avengers: Endgame'. Get this Iron Man Commemorative Gold Bar as a tribute to our great hero!

- 99.99% 24K Pure Gold - No SST - Collectible

- Aurora Italia's unique 1g accredited gold bar with various themed apart from wealth protection

- Best for Gift and Investment

- Can be use as meaningful & memorable gifts to elders, friends and family during any festive seasons

- Excellent material which is long lasting

- Stylish with latest trend designs

Dapatkan dibawah!!

https://tinyurl.com/ironman1gm

https://tinyurl.com/ironman1gm

https://tinyurl.com/ironman1gm


Simpan Emas untuk masa depan 30 June #tokperaihemas

*PERHATIAN*

R I S A U bila umor dah 35 tapi duit simpanan masih tak nampak bayang laa kawan..

Kerja dah bertahun-tahun simpanan masih krik krik tak bertambah, luak lagi ada..

Hari gaji dah tiba sahabat!!

Bila kita tak berjaya simpan duit, jom kita belajar simpan emas bersama pula.

Macamana mana nak mula?

Sahabat yang mulia, sebelum itu jom follow https://www.instagram.com/tokperaihemas dan join channel emas percuma di telegram > https://t.me/simpangold

Moga allah membalas setiap kebaikan dan keikhlasan anda.

Dan jangan risau, setiap penyakit ada ubatnya. Ubat untuk penyakit boros boleh dirawat dengan buka akaun Emas GAP.

Kaedah paling mudah dan mampu milik.

Insyaallah, simpanan anda mampu bertahan lama dan kekayaan terbina dalam diam.

Anda hanya perlu :

1) Buat belian emas pertama sebagai 'benchmark".

2) Mulakan dengan paling minima RM100 untuk 0.37+ gram. Kalau ada bajet lebih boleh mula lebih dari itu, lagi baik.

3) Kembangkan sikit-sikit ikut kemampuan kita, konsisten simpan 1 gram sebulan sehingga berkepok.

4) Dan paling penting bila beli emas dapat emas, bukan tunggu dapat dividen.

Setiap pembelian emas dan pendaftaran akaun GAP #publicgold akan menerima E-BOOK dan bimbingan Percuma.

Mulakan simpanan emas sekarang gaissss bermula dgn RM100 je pun.

gap.wasap.my

gap.wasap.my

gap.wasap.my

"Keep saving gold, gold will save you"

Nizam

http://linktr.ee/tokperaihemas

public gold 50g *daftar percuma je

"MACAM AKAUN BANK TAPI BOLEH WITHDRAW EMAS"

Bayangkan anda transfer duit ke dalam satu akaun khas, kemudian duit tersebut bertukar menjadi gram emas, emas tu pulak boleh withdraw dari akaun dan simpan sendiri , hari-hari boleh tenung , peluk cium emas tu

INILAH KAEDAH GAP!

Nama penuh GAP ialah -Gold Accumulation Program

Bahasa melayu, Program Pengumpulan Emas

==============================

MACAM MANA GAP BERFUNGSI?

==============================

** Boleh bermula dengan 1 gram ataupun RM100 ( RM 100 akan ditukarkan menjadi gram emas pada harga semasa GAP di www.publicgold.com.my)

** Tambah belian gram emas secara online : transfer duit kemudian upload diruangan khas akaun anda

** Boleh jual semula emas secara terus dari akaun tanpa perlu keluarkan emas

** Anak yang baru lahir juga boleh ada akaun GAP

** Boleh cek jumlah gram terkumpul secara online

** Bermula July 2016 pemegang akaun GAP boleh shopping membayar guna emas sebagai bayaran di PG MALL

** Untuk kekal aktif akaun GAP, Cuma perlukan baki 1 gram dalam akaun

==============================

KAEDAH GAP BOLEH BANTU ANDA UNTUK :

==============================

-> Dapat beli emas dengan kadar paling bajet

-> Dapat beli harga emas 999 yang super murah dan kualiti antarabangsa (LBMA)

-> Boleh target nak withdraw emas yang macam-macam bentuk dan versi

-> Jimat masa nak tambah belian dan jual semula sebab boleh buat transaksi online

-> Elak duit cepat bocor sebab belian boleh dibuat bila-bila masa, takde komitmen bulanan

-> Boleh tidur lena, kalau takut nak simpan kat rumah public gold tolong simpankan secara PERCUMA

-> Mendidik anak-anak menabung emas dengan lebih mudah

==============================

WAH BEST BEST BEST MACAM MANA NAK START?

Wasap je saya. Saya bantu dengan senyuman

Boleh daftar terus dan mulakan -> http://pg.mdnizam.com

Dah daftar boleh wasap saya utk guide seterusnya atau utk apa2 pertanyaan

http://wasap.my/60136408906/

Saya akan berikan ebook pasal GAP, Public Gold dan byk ebook pasal Pelaburan Emas dan kewangan untuk anda berjaya sama2 saya.

Nizam PG005353

แด˜แดœส™สŸษชแด„ ษขแดสŸแด… แด…แด‡แด€สŸแด‡ส€

ษขแดสŸแด…ส™แด€ส€ • แด…ษชษดแด€ส€ • sษชสŸแด แด‡ส€ • แด…ษชส€สœแด€แด

DURIAN RUNTUH!

Disebabkan announcement oleh pemimpin US mengenai langkah menguatkan dollar US, menyebabkan kadar emas menurun pada hari ini. Penyimpan emas yang bijak memandang kejatuhan kadar emas ini sebagai peluang baik untuk menambah kekayaan dengan bonus!
FB_IMG_1613912309643.jpg


Asyik cakap pasal akaun GAP, tapi anda masih tak faham apa itu akaun GAP? Jom baca info tentang akaun GAP:
๐ŸŒŸ Transaksi di akaun GAP telah disahkan patuh shariah oleh syarikat Amanie Advisors Sdn Bhd.
๐ŸŒŸ Anda boleh menabung di akaun GAP tidak kira masa, 7 days a week, 365 days a year, semua di hujung jari sahaja!
๐ŸŒŸ Emas di akaun GAP adalah disandarkan dengan emas fizikal, jadi anda boleh keluarkan emas dari akaun ini kepada emas fizikal bila-bila masa, tak kira dinar atau jongkong, tepuk dada tanya selera!
๐ŸŒŸ Anda takut nak simpan emas fizikal? Takde masalah. Parking saja emas anda di dalam akaun GAP, Public Gold tak kena kan apa2 charge pun.
๐ŸŒŸ Sangat mampu milik untuk setiap kali menabung, minima seratus sahaja!
๐ŸŒŸ Public Gold tidak meletakkan komitmen bulanan kepada penyimpannya, jadi anda boleh menabung bila-bila yang anda suka, mengikut kemampuan anda.
๐ŸŒŸ Kualiti emas yang ditawarkan melalui akaun GAP adalah emas tulen 999, emas berkualiti tertinggi sesuai untuk tujuan simpanan dan pelaburan
๐ŸŒŸ kadar emas di GAP lebih rendah antara RM15 - RM25 setiap gram berbanding kedai emas
๐ŸŒŸ saya sebagai dealer aktif Public Gold akan menyediakan support team kepada semua penyimpan di bawah jagaan saya melalui whatsapp group supaya anda sentiasa diupdate tentang ilmu emas! Menabung emas mestilah dengan ilmu!
So....dah faham tentang akaun GAP? Best ke best?
Grab peluang yang ada, belum bermula tak apa tapi jangan tangguh lagi. Takut 10 tahun akan datang anda menangis sebab tidak bermula harini.

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.
http://pg.mdnizam.com/

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman ๐Ÿ˜Š

NIZAM @ TOKPERAIHEMAS

Klik link WhatsApp: http://gap.wasap.my
Whatsapp Group : https://tinyurl.com/simpangold
Telegram Channel : https://t.me/simpangold
Link Kad Bisnes : http://linktr.ee/tokperaihemas


#emaspelaburan #sayanaksimpanemas #emasdinar #emasjongkong #dealerpublicgold #emaspublicgold #emasmurah #EmasPatuhSyariah #goldbar #dinar

Kisah 1 Dinar

Bila 1 Dinar duduk sebelah 10sen, nampak dari segi saiznya lebih kurang jekan. Tapi nilai dia, jauhhhhhhh beza.

Kalau 10sen dulu mampu beli 10 gula2 hacks, sekarang  10sen, sebiji gula2 je dapat. Tu pun ada gula2 dah 20sen sebiji๐Ÿฅฒ

1 dinar pula, sejak dari zaman nenek moyang kita, mampu membeli seekor kambing. Sehingga hari ini nilainya masih mampu membeli seekor kambing.

Disini bukanlah saya nak membandingkan nilai dinar & seposen, semua tau bezanya bagai langit dengan bumi. Apa yang saya nak bezakan adalah NILAI emas & duit sepanjang zaman.

Even nilai RM 100 pada 10 tahun dulupun takkan sama dengan RM 100 sekarang mahupun akan datang.

Jadi simpanan mana yang lebih dijamin nilainya kekal? Duit kertas atau emas? ☺️

Tak mampu beli 1 dinar cash, boleh kumpul sikit-sikit di akaun GAP. Cukup 1 dinar terus bawa keluar. Mudahkan..

Jom saya bantu. Daftar akaun GAP PERCUMA je.

NIZAM @ TOKPERAIHEMAS

Klik link WhatsApp: http://gap.wasap.my
Whatsapp Group : https://tinyurl.com/simpangold
Telegram Channel : https://t.me/simpangold
Link Kad Bisnes : http://linktr.ee/tokperaihemas

Daftar PGMall 30 June

Jimat lebih dengan membeli-belah di PGMall sempena 30 June 2021 ini!

E-Commerce No 1 Kepunyaan Rakyat Malaysia.

Meriahkan hari anda dengan keluarga dan saudara-mara tersayang! ๐ŸŒ™

๐Ÿ‘‰๐Ÿป Diskaun sehingga 70%

๐Ÿ‘‰๐Ÿป Penghantaran PERCUMA

So jangan buang masa! Cepat-cepat beli disini!

๐Ÿ‘‰๐Ÿป https://tinyurl.com/pgmall2u

๐Ÿ‘‰๐Ÿป https://tinyurl.com/pgmall2u

๐Ÿ‘‰๐Ÿป https://tinyurl.com/pgmall2u

Anda tak rugi!

#PGMall #onlineshopping #shoponline #shopfromhome #onlineshopping #belanjadarirumah


Urut Batin Serdang #jom urut pada hari ini 30-June

Jika anda mengalami masalah-masalah seperti di bawah atau masalah lain,

Kami sedia membantu anda

➡️ Urutan saraf

➡️ Menghilangkan lenguh-lenguh sendi

➡️ Membetulkan perjalanan darah

➡️ Buang angin dalam badan

➡️ Pelbagai masalah lelaki

InshaAllah dengan izin-Nya

Kontek saya: http://abeurut.wasap.my

Join Group telegram

http://t.me/kakiurut

http://t.me/urutlelaki

https://t.me/urutmantap

https://t.me/urutshahalam

https://t.me/urutkelantan

https://t.me/urutzakar

https://t.me/urutkote

Urut Batin Serdang

"Mula Dulu, Adjust Kemudian"

Satu tips untuk kita cepat belajar tentang emas adalah:

"Mula Dulu, Adjust Kemudian"

Bila kita dah tau sikit-sikit tentang emas, terus mula walaupun 1 gram.
Selagi tak mula, banyak mana pun kita tanya, pasti susah nak faham.

Sebab tak ada pengalaman simpan emas dan belum ada benchmark.

Lagipun 1 gram emas pertama tu bukan belanja hangus macam kita beli barang.
Kita hanya tukarkan bentuk duit kita pada emas, ianya masih bernilai dan makin bernilai.

Klik link WhatsApp dibawah:


Telegram Channel : https://t.me/simpangold


public gold card

Daftar sendiri Akaun Emas GAP Public Gold.

Kepada yang berminat nak buka Akaun GAP Public Gold dan tak ada masa nak pm/hubungi dealer.

Sebenarnya anda boleh je buat sendiri.

Pertama!!

Fahamkan dulu apa itu GAP akaun by Public Gold.

Saya dah sediakan nota ringkas, senang faham.

Nota Ringkas: http://tinyurl.com/notaemasringkas

Kalau dah faham boleh terus daftar.

Pendaftaran: http://tinyurl.com/regpublicgold

Pastikan ✓ Generate PG Code sebelum klik Submit.

Dah daftar nak buat apa??

Hubungi saya terus. Nanti saya bagi percuma eBook dan handbook customer serta masuk dalam group WhatsApps support #tokperaihemas

Hubungi:

https://wasap.my/60136408906/sudahdaftar

Itu saja. Sangat Mudah.

Support Media Social Saya :

Telegram :

https://t.me/simpangold

Whatsapp group:

https://tinyurl.com/simpangold

Facebook Page :

https://www.facebook.com/tokperaihemas/

Emas Sebagai Penyimpan Nilai Paling Ampuh *jom tukar jadi aset emas

"RISAU ADA EMAS TAPI TAK TAHU NAK SIMPAN KAT MANA..."

Sekarang tak perlu risau lagi dah!! Nak beli ke, nak simpan ke, buka sahaja akaun dengan Gold Accumulation Programme (GAP).

Jom buka & simpan dengan Akaun GAP di Public Gold melalui Nizam @ #tokperaihemas - INTRODUCER PUBLIC GOLD (PG005353) 

✅ Lebih murah

✅ Lebih mudah

✅ Patuh syariah

✅ Tiada upah simpan dikenakan

-

Nak beli & simpan emas terus? 

.AMAT DIGALAKKAN dengan PUBLIC GOLD!

Ubah "Mindset" 

Daripada BELI kepada TUKAR

Kita ubah mindset beli kepada tukar.Selalunya kita beranggapan ada duit beli emas, cuba ubah mindset ada duit tukar kepada emas.

Bila beranggapan beli, mindset kita akan berkata "habis la wang aku".

Dah berjaya ubah mindset macam ni, lebih mudah kita kumpul #asetemas.".

Tukar wang jadi emas, wang kita tak habis , cuma bertukar rupa daripada kertas kepada logam emas.Lagi seronok kumpul emas berbanding wang kertas.

Jadi apa tunggu lagi? Jom cepat klik di bawah SEKARANG!  

PENDAFTARAN FREE - http://pg.mdnizam.com

kontek --->> http://linktr.ee/tokperaihemas


pgmall maybank 30 June

Jimat lebih dengan membeli-belah di PGMall sempena 30 June ini!

Meriahkan hari anda dengan keluarga dan saudara-mara tersayang! ๐ŸŒ™

๐Ÿ‘‰๐Ÿป Diskaun sehingga 70%

๐Ÿ‘‰๐Ÿป Penghantaran PERCUMA

So jangan buang masa! Cepat-cepat beli disini!

๐Ÿ‘‰๐Ÿป https://tinyurl.com/pgmall2u

๐Ÿ‘‰๐Ÿป https://tinyurl.com/pgmall2u

๐Ÿ‘‰๐Ÿป https://tinyurl.com/pgmall2u

#PGMall #onlineshopping #shoponline #shopfromhome #onlineshopping #belanjadarirumah

Lelaki perlu ready.

Setahun sebelum kawen dah kena ready persediaan kewangan.

Nak bawak bini masuk rumah kos tanggunggan semuanya atas suami.

Kena ingat ni. Bila dah beranak pinak reserved fund (dana kecemasan) penting.

Mulakan dengan tiga bulan, enam bulan, 12 bulan dan kalau boleh sambung hingga ke 24 bulan.

Pecahkan dua bahagian.
Separuh wang tunai dan separuh lagi emas 999.

Mula buka akaun simpanan emas GAP dan menabung emas secara berdikit.

Pekerjaan kita mungkin hilang tiba-tiba tapi anak bini tetap perlu diberi makan.

Anak bini tetap perlu diberi bumbung perlindungan.

Buang tabiat pembaziran. Merokok, memancing, main golf bukan atas tujuan business dan lain-lain.

Ini semua menghalang kita mempercepatkan jumlah reserved fund.

Biasakan masa makan gaji punya pendapatan kedua.

Sasarkan minimum 25% hingga 50% dari jumlah makan gaji.

In case company gulung tikar atau kita muntah darah tengok muka bos, boleh berhenti dan fokus business. Skill dah ada.

Tak ada alasan. Kita bukan orang kaya. Tapi lelaki punya akal sembilan dan tulang perkasa untuk menjaga keluarga.

Dan bila dah berjaya jangan sekalipun lupa wanita mana berada di sebelah ketika tak punya apa-apa.

Jika ada yang nak tahu lebih lanjut mengenai simpanan emas boleh klik link dibawah
www.wasap.my/60136408906/akaungap
www.wasap.my/60136408906/akaungap
www.wasap.my/60136408906/akaungap

#reserved fund #akaun emas GAP #simpanan emas kalis bocor

NIZAM @ TOKPERAIHEMAS

Klik link WhatsApp: http://gap.wasap.my
Whatsapp Group : https://tinyurl.com/simpangold
Telegram Channel : https://t.me/simpangold
Link Kad Bisnes : http://linktr.ee/tokperaihemas

Jom menabung emas pada hari ini 30 May. Kalau tak start hari ini bila lagi!

**MENABUNG EMAS ITU SERONOK** (KAYA TANPA SEDAR) 

Aku dulu susah sangat nak menyimpan..

Simpan sikit.. korek balik..

Simpan sikit.. Korek lagi..

Simpan Awal bulan.. Hujung bulan korek lagi!!

Apa nak jadi dengan aku nie!!

Macam mana nak kumpul budget untuk:

1) Perkahwinan

2) Miliki Rumah

3) Tunaikan haji

4) Dana pendidikan anak-anak

5) Dana persaraan

6) Rolling business

7) dan lain-lain yang memerlukan modal!!

Sampailah aku jumpa satu ubat mujarab bagi hilangkan penyakit boros aku ini iaitu emas.

Hebat betul penangan emas ini. Betul lah kata orang tua-tua.. simpan emas.. bagus.

Kawan-kawan... duit ringgit, bila kita fikirkan.. ianya memang dibuat untuk kita guna. Sifatnya adalah untuk kita gunakan.

Betul tak?

Tapi emas tidak!! Kita akan hilang sifat boros bila kita mula simpan aset emas. Kita akan kumpul dan kumpul sampailah kita berjaya capai matlamat kita.

Lagi pun!!! kalau simpan emas nie, ianya kalis inflasi. Nilai simpanan kita tak akan berkurang.

RM100 5 tahun lepas macam-macam kita boleh beli. Tapi hari ini? RM 100 bawak pergi market beli ikan.. 2 jari jee setel!!

Itulah sifat wang kertas. Nilainya akan susut di masa hadapan. Tak macam emas!!

1 Dinar emas (4.25gram) sudah terbukti mampu simpan nilainya. Sejak zaman Nabi Muhammad S.A.W lagi.. Sahabat nabi beli seekor kambing dengan harga 1dinar emas. Hari ini 1 dinar emas sekitar RM 1200 masih tetap boleh miliki seekor kambing. Hebat!!

Menarik sangat kisah emas ini. Kawan-kawan nak saya guide untuk mulakan simpanan emas?

Di Public Gold, serendah RM 100 pun kita dah boleh mula simpan aset emas.

Buat rakan-rakan yg nak saya bimbing mulakan simpanan emas serendah Rm100, boleh terus whatsapp 60136408906 atau klik link WhatsApp di bawah untuk respon lebih cepat.

Klik link WhatsApp dibawah๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

gap.wasap.my

Whatsapp Group :

https://tinyurl.com/simpangold

Telegram Channel : 

https://t.me/simpangold

Cryptocurrency Collection

| NEW IN |
Cryptocurrency Collection - a digital or virtual currency that is secured by cryptography. Now in stock! ๐Ÿ”ฅ

HOW TO ORDER?

For more info, follow our Telegram Channel http://t.me/simpangold

#cryptocurrency #bigcoins #readytoorder #staytuned #pgmuseum #publicgold #gold #silver #pgmall #pggroup #sayajualemas #emas #perak

Daftar percuma ahli publicgold Mulakan #simpanemas hari ni pada 30 June

[Rasa tidak berduit]

Perkara biasa yang berlaku kepada penyimpan emas ialah mereka akan rasa seperti seolah-olah tidak berduit.

Walaupun duit itu penting, tapi rasa berduit itu sangatlah bahaya. Paling teruk kalau seseorang tu sebenarnya tak berduit tapi berlagak macam (rasa) berduit!

Mereka biasanya selalu fikir untuk belanja. Dan selalunya berbelanja melebihi daripada kemampuan sebenar dengan membuat hutang jahat.

Bagi mereka yang sememang berduit dan rasa berduit pula, duitnya mudah (cepat) bocor. Simpan sekejap, bocor semula. Simpanan tak pernah lekat.

Bila simpan duit susah lekat, pasti kekayaan kita susah nak berkembang malah mungkin lebih teruk daripada itu.

Sebab itu salah satu penawar bagi orang yang susah nak simpan duit adalah EMAS.

Sebab orang yang simpan emas mereka akan rasa macam tak berduit, sedangkan hakikat yang sebenar emas tu adalah duit.

Bila duit dah bertukar jadi emas, kita tidak lagi terfikir hendak beli itu ini atau berbelanja kepada perkara yang bukan-bukan.

Nafsu berbelanja kita dapat di kawal dengan tukarkan duit simpanan jadi emas sebab emas dapat hilangkan kita "rasa berduit".

Duit kalau dah bertukar jadi emas, kita akan ada tempoh bertenang untuk membelanjakannya sebab dihati kita akan timbul perasaan sayang bila hendak menjualnya semula kelak.

Jom simpan emas -kontek saya Nizam PG005353 http://gap.wasap.my

link http://linktr.ee/tokperaihemas

telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Sumber oleh:Khaja

Apa nak buat bila harga emas terjun lagi

Harga emas terjun lagi

Apa nak buat ??
1- Mulakan tindakan tambah emas
2- Tangguh dan tunggu lagi
Kejayaan itu adalah antara 2T; tindakan dan tangguh.
Orang berjaya akan bertindak. Orang yang lambat berjaya akan bertangguh.
Orang berjaya, senang saja dia decide nak beli 1 kg. Orang yang lambat berjaya, berzaman dia fikir nak beli ke tak 1 gram.
Orang berjaya, dia akan tanya soalan; mana item yang
terbaik
.
Orang yang lambat berjaya, dia akan tanya soalan; mana item paling murah.
Emas adalah alat kewangan
terbaik
.
Sapa yang bijak pasti ambil peluang ketika harga emas jatuh macam sahabat kita. Berjaya genggam 1 dinar ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ.
Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.
Saya bantu tuan/puan dengan senyuman ๐Ÿ˜Š

Jom Simpan Emas Melalui GAP mulai dengan hari ini 30 June

Orang Kelantan dah lama 'membudayakan' beli dan simpan emas rupanya.

Peniaga-peniaga wanita di Pasar Siti Khadijah khabarnya waktu pagi dok gadai emas (nak buat modal pusingan barang2 meniaga) dan petang pergi tebus balik sambil top up beli emas baru lg sbb dah untung .

Konklusinya: Emas mereka tak hilang malah makin bertambah. Modal niaga sentiasa ada , dan untung berlipat ganda lg sbb harga emas makin menaik.



Nak mulakan simpanan emas dgn RM100, --> whatsapp http://gap.wasap.my

Bila lagi nak menyimpan tu!.. jom mulakan

http://linktr.ee/tokperaihemas

Telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp

#simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold

S I M P A N E M A S T U N A I ZAKAT

Niat simpan emas sampai layak menunaikan rukun Islam keempat iaitu Zakat.

Bagi emas simpanan berbentuk dinar/jongkong, zakat yang diwajibkan adalah 2.5% dari 85gram nisab emas yang disimpan.

Untuk jumlah emas seperti gambar di bawah, zakat yang dikenakan adalah kira-kira RM670 setelah cukup haul atau tempoh simpanannya.

Hanya orang kaya yang dikenakan zakat. Oleh itu, mudah nak ukur kekayaan anda dengan menunaikan zakat emas. Jangan lupa, jika anda ada wang tunai yang sama nilai dengan 85gram emas 999.9 pun wajib keluarkan zakat 2.5%.

Ayuh sucikan harta kita dengan berzakat. Zakat pemangkin ekonomi ummah. Allah akan gandakan pahala dan harta anda.

Jom mulakan simpanan emas dengan 1gram sebulan sehingga anda mencapai 85gram dan layak tunaikan zakat. Kata nak kaya? ๐Ÿ˜…

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman ๐Ÿ˜Š
NIZAM @ TOKPERAIHEMAS

Klik link WhatsApp : http://gap.wasap.my
Whatsapp Group : https://tinyurl.com/simpangold
Telegram Channel : https://t.me/simpangold
Link Kad Bisnes : http://linktr.ee/tokperaihemas

Belum Sedar tentang Kelebihan Emas

Bagi sesetengah orang yang pernah melabur dan belum melabur dalam emas belum sedar tentang kelebihan emas :

    "Erm…pelaburan emas ni jangkamasa panjangkan? lambat la kalau nak untung"
    "Betul ke pelaburan emas ni? boleh percaya ke?''
    "Rasanya saya berminat jugak dengan benda ni, dah lama saya duk baca pasal emas ni, tapi saya kena kaji sikit lagi la kot, baru ready"
    "Untung ke Emas?"
    "Takde duit la nak beli emas! duit nak pakai untuk banyak benda lagi, nak simpan untuk itu ini lagi"
    ''Pernah beli tapi harga naik pun untung sikit je, rugi pun ada.''

Ramai yang buat ASB financing untuk dapatkan keuntungan yang lebih tinggi. Tapi kenapa tak guna cara yang sama iaitu financing pada simpanan emas anda untuk dapatkan keuntungan berganda?
Mari dapatkan perkongsian tentang cara untuk gandakan keuntungan pelaburan emas anda dengan cara yang patuh syariah.

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman ๐Ÿ˜Š

NIZAM @ TOKPERAIHEMAS

Klik link WhatsApp: http://gap.wasap.my
Whatsapp Group : https://tinyurl.com/simpangold
Telegram Channel : https://t.me/simpangold
Link Kad Bisnes : http://linktr.ee/tokperaihemas

Kelebihan Emas PublicGold #simpan emas untuk masa depan

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.๐Ÿ˜‚

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


Daftar percuma ahli publicgold #tokperaihemas

Adik-adik semua,

Sebelum beli kereta mahal,

Sebelum beli motosikal mahal,

Sebelum melabur,

Sebelum beli rumah,

Sebelum dan sebelum...

Buat simpanan dana kecemasan dulu 3 - 6 bulan gaji sejak awal permulaan kita ada pendapatan.

Lambat lah bang nak beli kereta. Ya lambat. Tapi biarlah lambat asalkan kita tak akan mudah terpalit dengan hutang jahat bila terdesak.

Antara instrumen simpanan ada beberapa di Malaysia:

1. Emas

2. ASB

3. Tabung Haji

Jangan tanya mana satu lebih baik kalau kita mampu simpan ke dalam ketiga-tiga akaun simpanan tu.

Jom mulakan sekarang.

Daftar akaun simpanan emas PERCUMA dan boleh beli emas bermula RM100 sahaja.

NIZAM PG005353

http://gap.wasap.my

http://linktr.ee/tokperaihemas


Urut Ampang *jom urut

Ramai orang ada masalah berikut datang...

Lenguh satu badan? Lemau tak bermaya? Banyak Angin? Asyik letih memanjang,

Saya menawarkan perkhidmatan Urutan Tradisional Urat Saraf untuk

#Buang angin dalam Badan

#Lancarkan darah

#Betulkan Urat

#Relaxkan minda anda

#Untuk Bakal Pengantin

#Seharian penat bekerja

#Reward diri dengan urutan yang akan merehatkan tubuh anda

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya :

_____________________________________________________

AbeUrut/Zam | Tel : 011.12551590

Wasap: https://abeurut.wasap.my

Blog : http://urutlelaki.com