Monday, August 8, 2022

Daftar Public Gold melalui Akaun GAP 8-Aug-2022

ALANG-ALANG DAH GAJI JOM SIMPAN EMAS 

Masa yang terbaik untuk kita mula menyimpan emas ialah masa kita berduit. Semakin cepat kita bermula, semakin banyak simpanan kita. 

Sasarkan untuk asingkan sekurang-kurangnya 10% daripada gaji kita setiap bulan untuk menyimpan sebelum kita berbelanja. 

Simpan dulu sebelum kita belanja gais, bukan belanja dulu baru menyimpan jika ada lebih..😅

Tingkatkan simpanan apabila kita mendapat pendapatan tambahan, misalnya apabila kita menerima bonus.

Simpanan dalam bentuk emas lebih selamat dan tidak mudah bocor berbanding simpanan wang. 

Di Public Gold, kita boleh menyimpan serendah RM100 dalam akaun emas GAP dan buatlah simpanan dengan konsisten setiap kali dapat gaji.

Dalam tak sedar lama kelamaan banyak simpanan emas kita😊

Hari ini 1g = RM284

RM100 = 0.3521 gram

Nak saya bantu?

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman 😊

U͏n͏t͏u͏k͏ d͏a͏f͏t͏a͏r͏ A͏k͏a͏u͏n͏ G͏A͏P͏ P͏u͏b͏l͏i͏c͏ G͏o͏l͏d͏ k͏l͏i͏k͏: (Segera daftar hari ini 8-Aug-2022

--->> pg.mdnizam.com

Untuk sebarang pertanyaan lanjut:

www.wasap.my/60136408906/SayaNakSimpanEmas

Jemput join chanel saya, banyak perkongsian ilmu pengetahuan tentang EMAS & PERAK.

https://t.me/simpangold & http://t.me/rahsiaemas


Jom Simpan Aset dengan Emas 41

JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM180 je sekarang dah RM270+

Mulakan AZAM 2022 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada.

Kita nak recession dah.. simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

#Jom Simpan Aset dengan Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam WA 0136408906

Direct to wasap: http://gap.wasap.my

Daftar Akaun secara percuma terus. mudah je

http://osini.co/publicgold2u

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#TipsEmas #PublicGold

TELEGRAM http://t.me/rahsiaemas http://t.me/simpangold

http://linktr.ee/tokperaihemas

public gold png *daftar percuma je

"MACAM AKAUN BANK TAPI BOLEH WITHDRAW EMAS"

Bayangkan anda transfer duit ke dalam satu akaun khas, kemudian duit tersebut bertukar menjadi gram emas, emas tu pulak boleh withdraw dari akaun dan simpan sendiri , hari-hari boleh tenung , peluk cium emas tu

INILAH KAEDAH GAP!

Nama penuh GAP ialah -Gold Accumulation Program

Bahasa melayu, Program Pengumpulan Emas

==============================

MACAM MANA GAP BERFUNGSI?

==============================

** Boleh bermula dengan 1 gram ataupun RM100 ( RM 100 akan ditukarkan menjadi gram emas pada harga semasa GAP di www.publicgold.com.my)

** Tambah belian gram emas secara online : transfer duit kemudian upload diruangan khas akaun anda

** Boleh jual semula emas secara terus dari akaun tanpa perlu keluarkan emas

** Anak yang baru lahir juga boleh ada akaun GAP

** Boleh cek jumlah gram terkumpul secara online

** Bermula July 2016 pemegang akaun GAP boleh shopping membayar guna emas sebagai bayaran di PG MALL

** Untuk kekal aktif akaun GAP, Cuma perlukan baki 1 gram dalam akaun

==============================

KAEDAH GAP BOLEH BANTU ANDA UNTUK :

==============================

-> Dapat beli emas dengan kadar paling bajet

-> Dapat beli harga emas 999 yang super murah dan kualiti antarabangsa (LBMA)

-> Boleh target nak withdraw emas yang macam-macam bentuk dan versi

-> Jimat masa nak tambah belian dan jual semula sebab boleh buat transaksi online

-> Elak duit cepat bocor sebab belian boleh dibuat bila-bila masa, takde komitmen bulanan

-> Boleh tidur lena, kalau takut nak simpan kat rumah public gold tolong simpankan secara PERCUMA

-> Mendidik anak-anak menabung emas dengan lebih mudah

==============================

WAH BEST BEST BEST MACAM MANA NAK START?

Wasap je saya. Saya bantu dengan senyuman

Boleh daftar terus dan mulakan -> http://pg.mdnizam.com

Dah daftar boleh wasap saya utk guide seterusnya atau utk apa2 pertanyaan

http://wasap.my/60136408906/

Saya akan berikan ebook pasal GAP, Public Gold dan byk ebook pasal Pelaburan Emas dan kewangan untuk anda berjaya sama2 saya.

Nizam PG005353

linktr.ee/tokperaihemas

ᴘᴜʙʟɪᴄ ɢᴏʟᴅ ᴅᴇᴀʟᴇʀ

ɢᴏʟᴅʙᴀʀ • ᴅɪɴᴀʀ • sɪʟᴠᴇʀ • ᴅɪʀʜᴀᴍ

Pajak Emas Ar Rahnu #simpan emas untuk masa depan

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.😂

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


Jom menabung emas pada hari ini 8-Aug-2022. Kalau tak start hari ini bila lagi!

**MENABUNG EMAS ITU SERONOK** (KAYA TANPA SEDAR) 

Aku dulu susah sangat nak menyimpan..

Simpan sikit.. korek balik..

Simpan sikit.. Korek lagi..

Simpan Awal bulan.. Hujung bulan korek lagi!!

Apa nak jadi dengan aku nie!!

Macam mana nak kumpul budget untuk:

1) Perkahwinan

2) Miliki Rumah

3) Tunaikan haji

4) Dana pendidikan anak-anak

5) Dana persaraan

6) Rolling business

7) dan lain-lain yang memerlukan modal!!

Sampailah aku jumpa satu ubat mujarab bagi hilangkan penyakit boros aku ini iaitu emas.

Hebat betul penangan emas ini. Betul lah kata orang tua-tua.. simpan emas.. bagus.

Kawan-kawan... duit ringgit, bila kita fikirkan.. ianya memang dibuat untuk kita guna. Sifatnya adalah untuk kita gunakan.

Betul tak?

Tapi emas tidak!! Kita akan hilang sifat boros bila kita mula simpan aset emas. Kita akan kumpul dan kumpul sampailah kita berjaya capai matlamat kita.

Lagi pun!!! kalau simpan emas nie, ianya kalis inflasi. Nilai simpanan kita tak akan berkurang.

RM100 5 tahun lepas macam-macam kita boleh beli. Tapi hari ini? RM 100 bawak pergi market beli ikan.. 2 jari jee setel!!

Itulah sifat wang kertas. Nilainya akan susut di masa hadapan. Tak macam emas!!

1 Dinar emas (4.25gram) sudah terbukti mampu simpan nilainya. Sejak zaman Nabi Muhammad S.A.W lagi.. Sahabat nabi beli seekor kambing dengan harga 1dinar emas. Hari ini 1 dinar emas sekitar RM 1200 masih tetap boleh miliki seekor kambing. Hebat!!

Menarik sangat kisah emas ini. Kawan-kawan nak saya guide untuk mulakan simpanan emas?

Di Public Gold, serendah RM 100 pun kita dah boleh mula simpan aset emas.

Buat rakan-rakan yg nak saya bimbing mulakan simpanan emas serendah Rm100, boleh terus whatsapp 60136408906 atau klik link WhatsApp di bawah untuk respon lebih cepat.

Klik link WhatsApp dibawah👇👇👇

gap.wasap.my

Whatsapp Group :

https://tinyurl.com/simpangold

Telegram Channel : 

https://t.me/simpangold

NIZAM PG005353

http://linktr.ee/tokperaihemas

Pajak Emas Ar Rahnu

*JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999 24K*

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM180 je sekarang dah RM260+

Mulakan AZAM 2021 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada.

Kita nak recession dah.. simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

Polisi kerajaan tak menentu, ekonomi makin parah, pelabur mula lari. #kitajagakita

Faham ke Faham sangat!

#Pajak Emas Ar Rahnu #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam PG005353 - WA 0136408906

Direct wasap terus : http://gap.wasap.my

Nak Daftar Akaun secara percuma terus pun boleh -> http://pg.mdnizam.com 

Cari ilmu emas dulu >> Linktr.ee/tokperaihemas

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#BukuWangEmas #TipsEmas #PublicGold

Terapi Urut Subang Jaya #jom urut pada hari ini 8-August

Jika anda mengalami masalah-masalah seperti di bawah atau masalah lain,

Kami sedia membantu anda

➡️ Urutan saraf

➡️ Menghilangkan lenguh-lenguh sendi

➡️ Membetulkan perjalanan darah

➡️ Buang angin dalam badan

➡️ Pelbagai masalah lelaki

InshaAllah dengan izin-Nya

Kontek saya: http://abeurut.wasap.my

Join Group telegram

http://t.me/kakiurut

http://t.me/urutlelaki

https://t.me/urutmantap

https://t.me/urutshahalam

https://t.me/urutkelantan

https://t.me/urutzakar

https://t.me/urutkote

Terapi Urut Subang Jaya

Public Gold Mulakan #simpanemas hari ni pada 8 August

[Rasa tidak berduit]

Perkara biasa yang berlaku kepada penyimpan emas ialah mereka akan rasa seperti seolah-olah tidak berduit.

Walaupun duit itu penting, tapi rasa berduit itu sangatlah bahaya. Paling teruk kalau seseorang tu sebenarnya tak berduit tapi berlagak macam (rasa) berduit!

Mereka biasanya selalu fikir untuk belanja. Dan selalunya berbelanja melebihi daripada kemampuan sebenar dengan membuat hutang jahat.

Bagi mereka yang sememang berduit dan rasa berduit pula, duitnya mudah (cepat) bocor. Simpan sekejap, bocor semula. Simpanan tak pernah lekat.

Bila simpan duit susah lekat, pasti kekayaan kita susah nak berkembang malah mungkin lebih teruk daripada itu.

Sebab itu salah satu penawar bagi orang yang susah nak simpan duit adalah EMAS.

Sebab orang yang simpan emas mereka akan rasa macam tak berduit, sedangkan hakikat yang sebenar emas tu adalah duit.

Bila duit dah bertukar jadi emas, kita tidak lagi terfikir hendak beli itu ini atau berbelanja kepada perkara yang bukan-bukan.

Nafsu berbelanja kita dapat di kawal dengan tukarkan duit simpanan jadi emas sebab emas dapat hilangkan kita "rasa berduit".

Duit kalau dah bertukar jadi emas, kita akan ada tempoh bertenang untuk membelanjakannya sebab dihati kita akan timbul perasaan sayang bila hendak menjualnya semula kelak.

Nak Tahu lagi ;🥰

>> https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353

Simpan Emas dengan Ilmu Emas

link http://linktr.ee/tokperaihemas

telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Sumber oleh:Khaja

WahedInvest memang ok

Nizam wants to give you a free Wahed bonus of USD 2.5.

To claim your free reward make sure you use this referral code when you sign up: mohmoh1153

Wahed Invest ada Robo Advisor terbaru yang syariah compliant. Memang terbaik!

Download the app https://app.wahedinvest.com/referral dan set the referral to mohmoh1153

Tak buat tak dapat duit tu.

#wahedinvest

Sunday, August 7, 2022

Daftar Public Gold melalui Akaun GAP 7-Aug-2022

ALANG-ALANG DAH GAJI JOM SIMPAN EMAS 

Masa yang terbaik untuk kita mula menyimpan emas ialah masa kita berduit. Semakin cepat kita bermula, semakin banyak simpanan kita. 

Sasarkan untuk asingkan sekurang-kurangnya 10% daripada gaji kita setiap bulan untuk menyimpan sebelum kita berbelanja. 

Simpan dulu sebelum kita belanja gais, bukan belanja dulu baru menyimpan jika ada lebih..😅

Tingkatkan simpanan apabila kita mendapat pendapatan tambahan, misalnya apabila kita menerima bonus.

Simpanan dalam bentuk emas lebih selamat dan tidak mudah bocor berbanding simpanan wang. 

Di Public Gold, kita boleh menyimpan serendah RM100 dalam akaun emas GAP dan buatlah simpanan dengan konsisten setiap kali dapat gaji.

Dalam tak sedar lama kelamaan banyak simpanan emas kita😊

Hari ini 1g = RM284

RM100 = 0.3521 gram

Nak saya bantu?

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman 😊

U͏n͏t͏u͏k͏ d͏a͏f͏t͏a͏r͏ A͏k͏a͏u͏n͏ G͏A͏P͏ P͏u͏b͏l͏i͏c͏ G͏o͏l͏d͏ k͏l͏i͏k͏: (Segera daftar hari ini 7-Aug-2022

--->> pg.mdnizam.com

Untuk sebarang pertanyaan lanjut:

www.wasap.my/60136408906/SayaNakSimpanEmas

Jemput join chanel saya, banyak perkongsian ilmu pengetahuan tentang EMAS & PERAK.

https://t.me/simpangold & http://t.me/rahsiaemas


Jom Simpan Aset dengan Emas 40

JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM180 je sekarang dah RM270+

Mulakan AZAM 2022 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada.

Kita nak recession dah.. simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

#Jom Simpan Aset dengan Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam WA 0136408906

Direct to wasap: http://gap.wasap.my

Daftar Akaun secara percuma terus. mudah je

http://osini.co/publicgold2u

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#TipsEmas #PublicGold

TELEGRAM http://t.me/rahsiaemas http://t.me/simpangold

http://linktr.ee/tokperaihemas

public gold petaling jaya *daftar percuma je

"MACAM AKAUN BANK TAPI BOLEH WITHDRAW EMAS"

Bayangkan anda transfer duit ke dalam satu akaun khas, kemudian duit tersebut bertukar menjadi gram emas, emas tu pulak boleh withdraw dari akaun dan simpan sendiri , hari-hari boleh tenung , peluk cium emas tu

INILAH KAEDAH GAP!

Nama penuh GAP ialah -Gold Accumulation Program

Bahasa melayu, Program Pengumpulan Emas

==============================

MACAM MANA GAP BERFUNGSI?

==============================

** Boleh bermula dengan 1 gram ataupun RM100 ( RM 100 akan ditukarkan menjadi gram emas pada harga semasa GAP di www.publicgold.com.my)

** Tambah belian gram emas secara online : transfer duit kemudian upload diruangan khas akaun anda

** Boleh jual semula emas secara terus dari akaun tanpa perlu keluarkan emas

** Anak yang baru lahir juga boleh ada akaun GAP

** Boleh cek jumlah gram terkumpul secara online

** Bermula July 2016 pemegang akaun GAP boleh shopping membayar guna emas sebagai bayaran di PG MALL

** Untuk kekal aktif akaun GAP, Cuma perlukan baki 1 gram dalam akaun

==============================

KAEDAH GAP BOLEH BANTU ANDA UNTUK :

==============================

-> Dapat beli emas dengan kadar paling bajet

-> Dapat beli harga emas 999 yang super murah dan kualiti antarabangsa (LBMA)

-> Boleh target nak withdraw emas yang macam-macam bentuk dan versi

-> Jimat masa nak tambah belian dan jual semula sebab boleh buat transaksi online

-> Elak duit cepat bocor sebab belian boleh dibuat bila-bila masa, takde komitmen bulanan

-> Boleh tidur lena, kalau takut nak simpan kat rumah public gold tolong simpankan secara PERCUMA

-> Mendidik anak-anak menabung emas dengan lebih mudah

==============================

WAH BEST BEST BEST MACAM MANA NAK START?

Wasap je saya. Saya bantu dengan senyuman

Boleh daftar terus dan mulakan -> http://pg.mdnizam.com

Dah daftar boleh wasap saya utk guide seterusnya atau utk apa2 pertanyaan

http://wasap.my/60136408906/

Saya akan berikan ebook pasal GAP, Public Gold dan byk ebook pasal Pelaburan Emas dan kewangan untuk anda berjaya sama2 saya.

Nizam PG005353

linktr.ee/tokperaihemas

ᴘᴜʙʟɪᴄ ɢᴏʟᴅ ᴅᴇᴀʟᴇʀ

ɢᴏʟᴅʙᴀʀ • ᴅɪɴᴀʀ • sɪʟᴠᴇʀ • ᴅɪʀʜᴀᴍ

Pajak Emas #simpan emas untuk masa depan

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.😂

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


Jom menabung emas pada hari ini 7-Aug-2022. Kalau tak start hari ini bila lagi!

**MENABUNG EMAS ITU SERONOK** (KAYA TANPA SEDAR) 

Aku dulu susah sangat nak menyimpan..

Simpan sikit.. korek balik..

Simpan sikit.. Korek lagi..

Simpan Awal bulan.. Hujung bulan korek lagi!!

Apa nak jadi dengan aku nie!!

Macam mana nak kumpul budget untuk:

1) Perkahwinan

2) Miliki Rumah

3) Tunaikan haji

4) Dana pendidikan anak-anak

5) Dana persaraan

6) Rolling business

7) dan lain-lain yang memerlukan modal!!

Sampailah aku jumpa satu ubat mujarab bagi hilangkan penyakit boros aku ini iaitu emas.

Hebat betul penangan emas ini. Betul lah kata orang tua-tua.. simpan emas.. bagus.

Kawan-kawan... duit ringgit, bila kita fikirkan.. ianya memang dibuat untuk kita guna. Sifatnya adalah untuk kita gunakan.

Betul tak?

Tapi emas tidak!! Kita akan hilang sifat boros bila kita mula simpan aset emas. Kita akan kumpul dan kumpul sampailah kita berjaya capai matlamat kita.

Lagi pun!!! kalau simpan emas nie, ianya kalis inflasi. Nilai simpanan kita tak akan berkurang.

RM100 5 tahun lepas macam-macam kita boleh beli. Tapi hari ini? RM 100 bawak pergi market beli ikan.. 2 jari jee setel!!

Itulah sifat wang kertas. Nilainya akan susut di masa hadapan. Tak macam emas!!

1 Dinar emas (4.25gram) sudah terbukti mampu simpan nilainya. Sejak zaman Nabi Muhammad S.A.W lagi.. Sahabat nabi beli seekor kambing dengan harga 1dinar emas. Hari ini 1 dinar emas sekitar RM 1200 masih tetap boleh miliki seekor kambing. Hebat!!

Menarik sangat kisah emas ini. Kawan-kawan nak saya guide untuk mulakan simpanan emas?

Di Public Gold, serendah RM 100 pun kita dah boleh mula simpan aset emas.

Buat rakan-rakan yg nak saya bimbing mulakan simpanan emas serendah Rm100, boleh terus whatsapp 60136408906 atau klik link WhatsApp di bawah untuk respon lebih cepat.

Klik link WhatsApp dibawah👇👇👇

gap.wasap.my

Whatsapp Group :

https://tinyurl.com/simpangold

Telegram Channel : 

https://t.me/simpangold

NIZAM PG005353

http://linktr.ee/tokperaihemas

Pajak Emas

*JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999 24K*

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM180 je sekarang dah RM260+

Mulakan AZAM 2021 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada.

Kita nak recession dah.. simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

Polisi kerajaan tak menentu, ekonomi makin parah, pelabur mula lari. #kitajagakita

Faham ke Faham sangat!

#Pajak Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam PG005353 - WA 0136408906

Direct wasap terus : http://gap.wasap.my

Nak Daftar Akaun secara percuma terus pun boleh -> http://pg.mdnizam.com 

Cari ilmu emas dulu >> Linktr.ee/tokperaihemas

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#BukuWangEmas #TipsEmas #PublicGold

Terapi Urut Petaling Jaya #jom urut pada hari ini 7-August

Jika anda mengalami masalah-masalah seperti di bawah atau masalah lain,

Kami sedia membantu anda

➡️ Urutan saraf

➡️ Menghilangkan lenguh-lenguh sendi

➡️ Membetulkan perjalanan darah

➡️ Buang angin dalam badan

➡️ Pelbagai masalah lelaki

InshaAllah dengan izin-Nya

Kontek saya: http://abeurut.wasap.my

Join Group telegram

http://t.me/kakiurut

http://t.me/urutlelaki

https://t.me/urutmantap

https://t.me/urutshahalam

https://t.me/urutkelantan

https://t.me/urutzakar

https://t.me/urutkote

Terapi Urut Petaling Jaya

Pelaburan Emas Public Gold Mulakan #simpanemas hari ni pada 7 August

[Rasa tidak berduit]

Perkara biasa yang berlaku kepada penyimpan emas ialah mereka akan rasa seperti seolah-olah tidak berduit.

Walaupun duit itu penting, tapi rasa berduit itu sangatlah bahaya. Paling teruk kalau seseorang tu sebenarnya tak berduit tapi berlagak macam (rasa) berduit!

Mereka biasanya selalu fikir untuk belanja. Dan selalunya berbelanja melebihi daripada kemampuan sebenar dengan membuat hutang jahat.

Bagi mereka yang sememang berduit dan rasa berduit pula, duitnya mudah (cepat) bocor. Simpan sekejap, bocor semula. Simpanan tak pernah lekat.

Bila simpan duit susah lekat, pasti kekayaan kita susah nak berkembang malah mungkin lebih teruk daripada itu.

Sebab itu salah satu penawar bagi orang yang susah nak simpan duit adalah EMAS.

Sebab orang yang simpan emas mereka akan rasa macam tak berduit, sedangkan hakikat yang sebenar emas tu adalah duit.

Bila duit dah bertukar jadi emas, kita tidak lagi terfikir hendak beli itu ini atau berbelanja kepada perkara yang bukan-bukan.

Nafsu berbelanja kita dapat di kawal dengan tukarkan duit simpanan jadi emas sebab emas dapat hilangkan kita "rasa berduit".

Duit kalau dah bertukar jadi emas, kita akan ada tempoh bertenang untuk membelanjakannya sebab dihati kita akan timbul perasaan sayang bila hendak menjualnya semula kelak.

Nak Tahu lagi ;🥰

>> https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353

Simpan Emas dengan Ilmu Emas

link http://linktr.ee/tokperaihemas

telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Sumber oleh:Khaja

WahedInvest review

Nizam wants to give you a free Wahed bonus of USD 2.5.

To claim your free reward make sure you use this referral code when you sign up: mohmoh1153

Wahed Invest ada Robo Advisor terbaru yang syariah compliant. Memang terbaik!

Download the app https://app.wahedinvest.com/referral dan set the referral to mohmoh1153

Tak buat tak dapat duit tu.

#wahedinvest

Saturday, August 6, 2022

Daftar Public Gold melalui Akaun GAP 6-Aug-2022

ALANG-ALANG DAH GAJI JOM SIMPAN EMAS 

Masa yang terbaik untuk kita mula menyimpan emas ialah masa kita berduit. Semakin cepat kita bermula, semakin banyak simpanan kita. 

Sasarkan untuk asingkan sekurang-kurangnya 10% daripada gaji kita setiap bulan untuk menyimpan sebelum kita berbelanja. 

Simpan dulu sebelum kita belanja gais, bukan belanja dulu baru menyimpan jika ada lebih..😅

Tingkatkan simpanan apabila kita mendapat pendapatan tambahan, misalnya apabila kita menerima bonus.

Simpanan dalam bentuk emas lebih selamat dan tidak mudah bocor berbanding simpanan wang. 

Di Public Gold, kita boleh menyimpan serendah RM100 dalam akaun emas GAP dan buatlah simpanan dengan konsisten setiap kali dapat gaji.

Dalam tak sedar lama kelamaan banyak simpanan emas kita😊

Hari ini 1g = RM284

RM100 = 0.3521 gram

Nak saya bantu?

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman 😊

U͏n͏t͏u͏k͏ d͏a͏f͏t͏a͏r͏ A͏k͏a͏u͏n͏ G͏A͏P͏ P͏u͏b͏l͏i͏c͏ G͏o͏l͏d͏ k͏l͏i͏k͏: (Segera daftar hari ini 6-Aug-2022

--->> pg.mdnizam.com

Untuk sebarang pertanyaan lanjut:

www.wasap.my/60136408906/SayaNakSimpanEmas

Jemput join chanel saya, banyak perkongsian ilmu pengetahuan tentang EMAS & PERAK.

https://t.me/simpangold & http://t.me/rahsiaemas


Jom Simpan Aset dengan Emas 39

JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM180 je sekarang dah RM270+

Mulakan AZAM 2022 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada.

Kita nak recession dah.. simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

#Jom Simpan Aset dengan Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam WA 0136408906

Direct to wasap: http://gap.wasap.my

Daftar Akaun secara percuma terus. mudah je

http://osini.co/publicgold2u

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#TipsEmas #PublicGold

TELEGRAM http://t.me/rahsiaemas http://t.me/simpangold

http://linktr.ee/tokperaihemas

public gold pos malaysia *daftar percuma je

"MACAM AKAUN BANK TAPI BOLEH WITHDRAW EMAS"

Bayangkan anda transfer duit ke dalam satu akaun khas, kemudian duit tersebut bertukar menjadi gram emas, emas tu pulak boleh withdraw dari akaun dan simpan sendiri , hari-hari boleh tenung , peluk cium emas tu

INILAH KAEDAH GAP!

Nama penuh GAP ialah -Gold Accumulation Program

Bahasa melayu, Program Pengumpulan Emas

==============================

MACAM MANA GAP BERFUNGSI?

==============================

** Boleh bermula dengan 1 gram ataupun RM100 ( RM 100 akan ditukarkan menjadi gram emas pada harga semasa GAP di www.publicgold.com.my)

** Tambah belian gram emas secara online : transfer duit kemudian upload diruangan khas akaun anda

** Boleh jual semula emas secara terus dari akaun tanpa perlu keluarkan emas

** Anak yang baru lahir juga boleh ada akaun GAP

** Boleh cek jumlah gram terkumpul secara online

** Bermula July 2016 pemegang akaun GAP boleh shopping membayar guna emas sebagai bayaran di PG MALL

** Untuk kekal aktif akaun GAP, Cuma perlukan baki 1 gram dalam akaun

==============================

KAEDAH GAP BOLEH BANTU ANDA UNTUK :

==============================

-> Dapat beli emas dengan kadar paling bajet

-> Dapat beli harga emas 999 yang super murah dan kualiti antarabangsa (LBMA)

-> Boleh target nak withdraw emas yang macam-macam bentuk dan versi

-> Jimat masa nak tambah belian dan jual semula sebab boleh buat transaksi online

-> Elak duit cepat bocor sebab belian boleh dibuat bila-bila masa, takde komitmen bulanan

-> Boleh tidur lena, kalau takut nak simpan kat rumah public gold tolong simpankan secara PERCUMA

-> Mendidik anak-anak menabung emas dengan lebih mudah

==============================

WAH BEST BEST BEST MACAM MANA NAK START?

Wasap je saya. Saya bantu dengan senyuman

Boleh daftar terus dan mulakan -> http://pg.mdnizam.com

Dah daftar boleh wasap saya utk guide seterusnya atau utk apa2 pertanyaan

http://wasap.my/60136408906/

Saya akan berikan ebook pasal GAP, Public Gold dan byk ebook pasal Pelaburan Emas dan kewangan untuk anda berjaya sama2 saya.

Nizam PG005353

linktr.ee/tokperaihemas

ᴘᴜʙʟɪᴄ ɢᴏʟᴅ ᴅᴇᴀʟᴇʀ

ɢᴏʟᴅʙᴀʀ • ᴅɪɴᴀʀ • sɪʟᴠᴇʀ • ᴅɪʀʜᴀᴍ

bunga emas publicgold #simpan emas untuk masa depan

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.😂

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


bunga emas publicgold

*JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999 24K*

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM180 je sekarang dah RM260+

Mulakan AZAM 2021 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada.

Kita nak recession dah.. simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

Polisi kerajaan tak menentu, ekonomi makin parah, pelabur mula lari. #kitajagakita

Faham ke Faham sangat!

#bunga emas publicgold #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam PG005353 - WA 0136408906

Direct wasap terus : http://gap.wasap.my

Nak Daftar Akaun secara percuma terus pun boleh -> http://pg.mdnizam.com 

Cari ilmu emas dulu >> Linktr.ee/tokperaihemas

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#BukuWangEmas #TipsEmas #PublicGold

Terapi Urut ShahAlam #jom urut pada hari ini 6-August

Jika anda mengalami masalah-masalah seperti di bawah atau masalah lain,

Kami sedia membantu anda

➡️ Urutan saraf

➡️ Menghilangkan lenguh-lenguh sendi

➡️ Membetulkan perjalanan darah

➡️ Buang angin dalam badan

➡️ Pelbagai masalah lelaki

InshaAllah dengan izin-Nya

Kontek saya: http://abeurut.wasap.my

Join Group telegram

http://t.me/kakiurut

http://t.me/urutlelaki

https://t.me/urutmantap

https://t.me/urutshahalam

https://t.me/urutkelantan

https://t.me/urutzakar

https://t.me/urutkote

Terapi Urut ShahAlam

Pelaburan Emas Ar Rahnu Mulakan #simpanemas hari ni pada 6 August

[Rasa tidak berduit]

Perkara biasa yang berlaku kepada penyimpan emas ialah mereka akan rasa seperti seolah-olah tidak berduit.

Walaupun duit itu penting, tapi rasa berduit itu sangatlah bahaya. Paling teruk kalau seseorang tu sebenarnya tak berduit tapi berlagak macam (rasa) berduit!

Mereka biasanya selalu fikir untuk belanja. Dan selalunya berbelanja melebihi daripada kemampuan sebenar dengan membuat hutang jahat.

Bagi mereka yang sememang berduit dan rasa berduit pula, duitnya mudah (cepat) bocor. Simpan sekejap, bocor semula. Simpanan tak pernah lekat.

Bila simpan duit susah lekat, pasti kekayaan kita susah nak berkembang malah mungkin lebih teruk daripada itu.

Sebab itu salah satu penawar bagi orang yang susah nak simpan duit adalah EMAS.

Sebab orang yang simpan emas mereka akan rasa macam tak berduit, sedangkan hakikat yang sebenar emas tu adalah duit.

Bila duit dah bertukar jadi emas, kita tidak lagi terfikir hendak beli itu ini atau berbelanja kepada perkara yang bukan-bukan.

Nafsu berbelanja kita dapat di kawal dengan tukarkan duit simpanan jadi emas sebab emas dapat hilangkan kita "rasa berduit".

Duit kalau dah bertukar jadi emas, kita akan ada tempoh bertenang untuk membelanjakannya sebab dihati kita akan timbul perasaan sayang bila hendak menjualnya semula kelak.

Nak Tahu lagi ;🥰

>> https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353

Simpan Emas dengan Ilmu Emas

link http://linktr.ee/tokperaihemas

telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Sumber oleh:Khaja

WahedInvest bagus

Nizam wants to give you a free Wahed bonus of USD 2.5.

To claim your free reward make sure you use this referral code when you sign up: mohmoh1153

Wahed Invest ada Robo Advisor terbaru yang syariah compliant. Memang terbaik!

Download the app https://app.wahedinvest.com/referral dan set the referral to mohmoh1153

Tak buat tak dapat duit tu.

#wahedinvest

Friday, August 5, 2022

Daftar Public Gold melalui Akaun GAP 5-Aug-2022

ALANG-ALANG DAH GAJI JOM SIMPAN EMAS 

Masa yang terbaik untuk kita mula menyimpan emas ialah masa kita berduit. Semakin cepat kita bermula, semakin banyak simpanan kita. 

Sasarkan untuk asingkan sekurang-kurangnya 10% daripada gaji kita setiap bulan untuk menyimpan sebelum kita berbelanja. 

Simpan dulu sebelum kita belanja gais, bukan belanja dulu baru menyimpan jika ada lebih..😅

Tingkatkan simpanan apabila kita mendapat pendapatan tambahan, misalnya apabila kita menerima bonus.

Simpanan dalam bentuk emas lebih selamat dan tidak mudah bocor berbanding simpanan wang. 

Di Public Gold, kita boleh menyimpan serendah RM100 dalam akaun emas GAP dan buatlah simpanan dengan konsisten setiap kali dapat gaji.

Dalam tak sedar lama kelamaan banyak simpanan emas kita😊

Hari ini 1g = RM284

RM100 = 0.3521 gram

Nak saya bantu?

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman 😊

U͏n͏t͏u͏k͏ d͏a͏f͏t͏a͏r͏ A͏k͏a͏u͏n͏ G͏A͏P͏ P͏u͏b͏l͏i͏c͏ G͏o͏l͏d͏ k͏l͏i͏k͏: (Segera daftar hari ini 5-Aug-2022

--->> pg.mdnizam.com

Untuk sebarang pertanyaan lanjut:

www.wasap.my/60136408906/SayaNakSimpanEmas

Jemput join chanel saya, banyak perkongsian ilmu pengetahuan tentang EMAS & PERAK.

https://t.me/simpangold & http://t.me/rahsiaemas


public gold prenium *daftar percuma je

"MACAM AKAUN BANK TAPI BOLEH WITHDRAW EMAS"

Bayangkan anda transfer duit ke dalam satu akaun khas, kemudian duit tersebut bertukar menjadi gram emas, emas tu pulak boleh withdraw dari akaun dan simpan sendiri , hari-hari boleh tenung , peluk cium emas tu

INILAH KAEDAH GAP!

Nama penuh GAP ialah -Gold Accumulation Program

Bahasa melayu, Program Pengumpulan Emas

==============================

MACAM MANA GAP BERFUNGSI?

==============================

** Boleh bermula dengan 1 gram ataupun RM100 ( RM 100 akan ditukarkan menjadi gram emas pada harga semasa GAP di www.publicgold.com.my)

** Tambah belian gram emas secara online : transfer duit kemudian upload diruangan khas akaun anda

** Boleh jual semula emas secara terus dari akaun tanpa perlu keluarkan emas

** Anak yang baru lahir juga boleh ada akaun GAP

** Boleh cek jumlah gram terkumpul secara online

** Bermula July 2016 pemegang akaun GAP boleh shopping membayar guna emas sebagai bayaran di PG MALL

** Untuk kekal aktif akaun GAP, Cuma perlukan baki 1 gram dalam akaun

==============================

KAEDAH GAP BOLEH BANTU ANDA UNTUK :

==============================

-> Dapat beli emas dengan kadar paling bajet

-> Dapat beli harga emas 999 yang super murah dan kualiti antarabangsa (LBMA)

-> Boleh target nak withdraw emas yang macam-macam bentuk dan versi

-> Jimat masa nak tambah belian dan jual semula sebab boleh buat transaksi online

-> Elak duit cepat bocor sebab belian boleh dibuat bila-bila masa, takde komitmen bulanan

-> Boleh tidur lena, kalau takut nak simpan kat rumah public gold tolong simpankan secara PERCUMA

-> Mendidik anak-anak menabung emas dengan lebih mudah

==============================

WAH BEST BEST BEST MACAM MANA NAK START?

Wasap je saya. Saya bantu dengan senyuman

Boleh daftar terus dan mulakan -> http://pg.mdnizam.com

Dah daftar boleh wasap saya utk guide seterusnya atau utk apa2 pertanyaan

http://wasap.my/60136408906/

Saya akan berikan ebook pasal GAP, Public Gold dan byk ebook pasal Pelaburan Emas dan kewangan untuk anda berjaya sama2 saya.

Nizam PG005353

linktr.ee/tokperaihemas

ᴘᴜʙʟɪᴄ ɢᴏʟᴅ ᴅᴇᴀʟᴇʀ

ɢᴏʟᴅʙᴀʀ • ᴅɪɴᴀʀ • sɪʟᴠᴇʀ • ᴅɪʀʜᴀᴍ

cara beli emas publicgold #simpan emas untuk masa depan

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.😂

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


Jom menabung emas pada hari ini 5-Aug-2022. Kalau tak start hari ini bila lagi!

**MENABUNG EMAS ITU SERONOK** (KAYA TANPA SEDAR) 

Aku dulu susah sangat nak menyimpan..

Simpan sikit.. korek balik..

Simpan sikit.. Korek lagi..

Simpan Awal bulan.. Hujung bulan korek lagi!!

Apa nak jadi dengan aku nie!!

Macam mana nak kumpul budget untuk:

1) Perkahwinan

2) Miliki Rumah

3) Tunaikan haji

4) Dana pendidikan anak-anak

5) Dana persaraan

6) Rolling business

7) dan lain-lain yang memerlukan modal!!

Sampailah aku jumpa satu ubat mujarab bagi hilangkan penyakit boros aku ini iaitu emas.

Hebat betul penangan emas ini. Betul lah kata orang tua-tua.. simpan emas.. bagus.

Kawan-kawan... duit ringgit, bila kita fikirkan.. ianya memang dibuat untuk kita guna. Sifatnya adalah untuk kita gunakan.

Betul tak?

Tapi emas tidak!! Kita akan hilang sifat boros bila kita mula simpan aset emas. Kita akan kumpul dan kumpul sampailah kita berjaya capai matlamat kita.

Lagi pun!!! kalau simpan emas nie, ianya kalis inflasi. Nilai simpanan kita tak akan berkurang.

RM100 5 tahun lepas macam-macam kita boleh beli. Tapi hari ini? RM 100 bawak pergi market beli ikan.. 2 jari jee setel!!

Itulah sifat wang kertas. Nilainya akan susut di masa hadapan. Tak macam emas!!

1 Dinar emas (4.25gram) sudah terbukti mampu simpan nilainya. Sejak zaman Nabi Muhammad S.A.W lagi.. Sahabat nabi beli seekor kambing dengan harga 1dinar emas. Hari ini 1 dinar emas sekitar RM 1200 masih tetap boleh miliki seekor kambing. Hebat!!

Menarik sangat kisah emas ini. Kawan-kawan nak saya guide untuk mulakan simpanan emas?

Di Public Gold, serendah RM 100 pun kita dah boleh mula simpan aset emas.

Buat rakan-rakan yg nak saya bimbing mulakan simpanan emas serendah Rm100, boleh terus whatsapp 60136408906 atau klik link WhatsApp di bawah untuk respon lebih cepat.

Klik link WhatsApp dibawah👇👇👇

gap.wasap.my

Whatsapp Group :

https://tinyurl.com/simpangold

Telegram Channel : 

https://t.me/simpangold

NIZAM PG005353

http://linktr.ee/tokperaihemas

cara beli emas publicgold

*JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999 24K*

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM180 je sekarang dah RM260+

Mulakan AZAM 2021 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada.

Kita nak recession dah.. simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

Polisi kerajaan tak menentu, ekonomi makin parah, pelabur mula lari. #kitajagakita

Faham ke Faham sangat!

#cara beli emas publicgold #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam PG005353 - WA 0136408906

Direct wasap terus : http://gap.wasap.my

Nak Daftar Akaun secara percuma terus pun boleh -> http://pg.mdnizam.com 

Cari ilmu emas dulu >> Linktr.ee/tokperaihemas

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#BukuWangEmas #TipsEmas #PublicGold

Terapi Urut Kuala Lumpur #jom urut pada hari ini 5-August

Jika anda mengalami masalah-masalah seperti di bawah atau masalah lain,

Kami sedia membantu anda

➡️ Urutan saraf

➡️ Menghilangkan lenguh-lenguh sendi

➡️ Membetulkan perjalanan darah

➡️ Buang angin dalam badan

➡️ Pelbagai masalah lelaki

InshaAllah dengan izin-Nya

Kontek saya: http://abeurut.wasap.my

Join Group telegram

http://t.me/kakiurut

http://t.me/urutlelaki

https://t.me/urutmantap

https://t.me/urutshahalam

https://t.me/urutkelantan

https://t.me/urutzakar

https://t.me/urutkote

Terapi Urut Kuala Lumpur

Pelaburan Emas 2022 Mulakan #simpanemas hari ni pada 5 August

[Rasa tidak berduit]

Perkara biasa yang berlaku kepada penyimpan emas ialah mereka akan rasa seperti seolah-olah tidak berduit.

Walaupun duit itu penting, tapi rasa berduit itu sangatlah bahaya. Paling teruk kalau seseorang tu sebenarnya tak berduit tapi berlagak macam (rasa) berduit!

Mereka biasanya selalu fikir untuk belanja. Dan selalunya berbelanja melebihi daripada kemampuan sebenar dengan membuat hutang jahat.

Bagi mereka yang sememang berduit dan rasa berduit pula, duitnya mudah (cepat) bocor. Simpan sekejap, bocor semula. Simpanan tak pernah lekat.

Bila simpan duit susah lekat, pasti kekayaan kita susah nak berkembang malah mungkin lebih teruk daripada itu.

Sebab itu salah satu penawar bagi orang yang susah nak simpan duit adalah EMAS.

Sebab orang yang simpan emas mereka akan rasa macam tak berduit, sedangkan hakikat yang sebenar emas tu adalah duit.

Bila duit dah bertukar jadi emas, kita tidak lagi terfikir hendak beli itu ini atau berbelanja kepada perkara yang bukan-bukan.

Nafsu berbelanja kita dapat di kawal dengan tukarkan duit simpanan jadi emas sebab emas dapat hilangkan kita "rasa berduit".

Duit kalau dah bertukar jadi emas, kita akan ada tempoh bertenang untuk membelanjakannya sebab dihati kita akan timbul perasaan sayang bila hendak menjualnya semula kelak.

Nak Tahu lagi ;🥰

>> https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353

Simpan Emas dengan Ilmu Emas

link http://linktr.ee/tokperaihemas

telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Sumber oleh:Khaja

WahedInvest terbaik

Nizam wants to give you a free Wahed bonus of USD 2.5.

To claim your free reward make sure you use this referral code when you sign up: mohmoh1153

Wahed Invest ada Robo Advisor terbaru yang syariah compliant. Memang terbaik!

Download the app https://app.wahedinvest.com/referral dan set the referral to mohmoh1153

Tak buat tak dapat duit tu.

#wahedinvest

Thursday, August 4, 2022

Daftar Public Gold melalui Akaun GAP 4-Aug-2022

ALANG-ALANG DAH GAJI JOM SIMPAN EMAS 

Masa yang terbaik untuk kita mula menyimpan emas ialah masa kita berduit. Semakin cepat kita bermula, semakin banyak simpanan kita. 

Sasarkan untuk asingkan sekurang-kurangnya 10% daripada gaji kita setiap bulan untuk menyimpan sebelum kita berbelanja. 

Simpan dulu sebelum kita belanja gais, bukan belanja dulu baru menyimpan jika ada lebih..😅

Tingkatkan simpanan apabila kita mendapat pendapatan tambahan, misalnya apabila kita menerima bonus.

Simpanan dalam bentuk emas lebih selamat dan tidak mudah bocor berbanding simpanan wang. 

Di Public Gold, kita boleh menyimpan serendah RM100 dalam akaun emas GAP dan buatlah simpanan dengan konsisten setiap kali dapat gaji.

Dalam tak sedar lama kelamaan banyak simpanan emas kita😊

Hari ini 1g = RM284

RM100 = 0.3521 gram

Nak saya bantu?

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman 😊

U͏n͏t͏u͏k͏ d͏a͏f͏t͏a͏r͏ A͏k͏a͏u͏n͏ G͏A͏P͏ P͏u͏b͏l͏i͏c͏ G͏o͏l͏d͏ k͏l͏i͏k͏: (Segera daftar hari ini 4-Aug-2022

--->> pg.mdnizam.com

Untuk sebarang pertanyaan lanjut:

www.wasap.my/60136408906/SayaNakSimpanEmas

Jemput join chanel saya, banyak perkongsian ilmu pengetahuan tentang EMAS & PERAK.

https://t.me/simpangold & http://t.me/rahsiaemas


Jom Simpan Aset dengan Emas 37

JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM180 je sekarang dah RM270+

Mulakan AZAM 2022 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada.

Kita nak recession dah.. simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

#Jom Simpan Aset dengan Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam WA 0136408906

Direct to wasap: http://gap.wasap.my

Daftar Akaun secara percuma terus. mudah je

http://osini.co/publicgold2u

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#TipsEmas #PublicGold

TELEGRAM http://t.me/rahsiaemas http://t.me/simpangold

http://linktr.ee/tokperaihemas

public gold product *daftar percuma je

"MACAM AKAUN BANK TAPI BOLEH WITHDRAW EMAS"

Bayangkan anda transfer duit ke dalam satu akaun khas, kemudian duit tersebut bertukar menjadi gram emas, emas tu pulak boleh withdraw dari akaun dan simpan sendiri , hari-hari boleh tenung , peluk cium emas tu

INILAH KAEDAH GAP!

Nama penuh GAP ialah -Gold Accumulation Program

Bahasa melayu, Program Pengumpulan Emas

==============================

MACAM MANA GAP BERFUNGSI?

==============================

** Boleh bermula dengan 1 gram ataupun RM100 ( RM 100 akan ditukarkan menjadi gram emas pada harga semasa GAP di www.publicgold.com.my)

** Tambah belian gram emas secara online : transfer duit kemudian upload diruangan khas akaun anda

** Boleh jual semula emas secara terus dari akaun tanpa perlu keluarkan emas

** Anak yang baru lahir juga boleh ada akaun GAP

** Boleh cek jumlah gram terkumpul secara online

** Bermula July 2016 pemegang akaun GAP boleh shopping membayar guna emas sebagai bayaran di PG MALL

** Untuk kekal aktif akaun GAP, Cuma perlukan baki 1 gram dalam akaun

==============================

KAEDAH GAP BOLEH BANTU ANDA UNTUK :

==============================

-> Dapat beli emas dengan kadar paling bajet

-> Dapat beli harga emas 999 yang super murah dan kualiti antarabangsa (LBMA)

-> Boleh target nak withdraw emas yang macam-macam bentuk dan versi

-> Jimat masa nak tambah belian dan jual semula sebab boleh buat transaksi online

-> Elak duit cepat bocor sebab belian boleh dibuat bila-bila masa, takde komitmen bulanan

-> Boleh tidur lena, kalau takut nak simpan kat rumah public gold tolong simpankan secara PERCUMA

-> Mendidik anak-anak menabung emas dengan lebih mudah

==============================

WAH BEST BEST BEST MACAM MANA NAK START?

Wasap je saya. Saya bantu dengan senyuman

Boleh daftar terus dan mulakan -> http://pg.mdnizam.com

Dah daftar boleh wasap saya utk guide seterusnya atau utk apa2 pertanyaan

http://wasap.my/60136408906/

Saya akan berikan ebook pasal GAP, Public Gold dan byk ebook pasal Pelaburan Emas dan kewangan untuk anda berjaya sama2 saya.

Nizam PG005353

linktr.ee/tokperaihemas

ᴘᴜʙʟɪᴄ ɢᴏʟᴅ ᴅᴇᴀʟᴇʀ

ɢᴏʟᴅʙᴀʀ • ᴅɪɴᴀʀ • sɪʟᴠᴇʀ • ᴅɪʀʜᴀᴍ