Ruangiklan.com: April 2024
cara daftar wahed invest

cara daftar wahed invest

Assalamualaikum semua,

Abam ada berita gembira buat kalian.

Abam pasti ramai dikalangan kawan-kawan abam ni terlalu sibuk untuk melabur sendiri.

Bila nak upah orang tolong laburkan pulak fee terasa mahal.

Ada jugak dikalangan sahabat abam yang zero tentang pelaburan tapi ada modal tak tahu nak buat apa.

Ada jugak dikalangan sahabat yang nak cari dana untuk berkahwin, untuk setelkan hutang dan segala macam.

Nah, abam perkenalkan 𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩!

𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩 ni bukan skim cepat kaya atau scam ya. Syarikat ni adalah syarikat pelaburan patuh syariah dan mendapat telah kelulusan daripada pihak Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Bermakna syarikat ni ada lesen yang sah dan diluluskan untuk mengumpul dana pelaburan dari orang awam.

Apa yang menarik adalah sangat mudah dan senang untuk kita mula melabur!

1⃣ Nak buka akaun pelaburan ini hanya dgn dana serendah RM100.

2⃣ Buka akaun hanya guna smartphone sahaja dan perlu ada akses internet. Dekat Playstore dan Apps store pun ada applikasi dia.

3⃣ Tiada ejen. Jadi anda hanya perlu jawab beberapa soalan mudah, untuk sistem menilai risiko pelaburan anda.

4⃣ Transfer duit ke dalam dana pelaburan hanya melalui online banking sahaja.

5⃣ Boleh tambah atau keluarkan duit anda pada bila-bila masa.

6⃣ Yuran yang sangat rendah. Hanya 0.79% setahun :scream::scream::scream:

7⃣ Sesuai untuk jangka pendek, sederhana dan panjang. Jika masukkan RM100, hampa biaq ja dan pantau. Boleh tambah dana tiap bulan jika mahu.

8⃣ Tak perlu tahu teknik & skill HEBAT melabur, hanya JUST park duit anda dan pihak Wahed Invest yang akan uruskan semuanya.

9⃣ Dalam Wahed Invest ni, ada panel penasihat syariah. Jadi sebagai umat Islam, ini adalah pelaburan yang boleh kita pilih. Antara pelaburan tersenarai di Wahed Invest adalah Sukuk (bond patuh syariah), Saham Malaysia, Saham US, Gold dan Cash.

Ingat kod rujukan berikut: ( sila tulis kod dibawah kat paper/kertas atau copy paste di note terlebih dahulu )

mohmoh1153

Kemudian baru anda muat turun aplikasi Wahed Invest ni ke telefon anda:

->>:  https://app.wahedinvest.com/referral

Walaupun Wahed invest adalah firma baru di Malaysia, tetapi telah beroperasi di New York sejak 2015 maka sekarang ada promosi.

Buka akaun di Wahed dengan minima RM100, anda akan menerima bonus sebanyak RM10 ke dalam akaun pelaburan anda, dengan syarat masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini semasa pendaftaran dan make sure akaun anda aktif dengan dana pelaburan minima rm100 sahaja selama 30 hari bekerja. (Min rm100 je)

Hati-hati dan jangan terlepas pandang ruang untuk anda masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini, jika tidak, terlepas bonus RM20 anda itu.

Selamat melabur!

P/S:

1⃣ Rujukan Suruhanjaya Security: No. 24

https://www.sc.com.my/development/icm-v2/statistics/list-of-islamic-fund-management-companies

2⃣ Rujukan Ustaz Lariba

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2814423118601388&id=668124716564583

3⃣ Rujukan petikan akhbar

https://www.bharian.com.my/bisnes/lain-lain/2019/10/622643/wahed-invest-pilih-malaysia-jadi-hab-serantau

#wahed

#wahedinvest

Apa itu Emas #simpan emas untuk masa depan hari ini 21-Apr

Apa itu Emas #simpan emas untuk masa depan hari ini 21-Apr

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.😂

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Daftar terus: http://pg.mdnizam.com/

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


Gelang Emas - Ubah kewangan hari ini 21-Apr

Gelang Emas - Ubah kewangan hari ini 21-Apr

Adik-adik semua,

Sebelum beli kereta mahal,

Sebelum beli motosikal mahal,

Sebelum melabur,

Sebelum beli rumah,

Sebelum dan sebelum...

Buat simpanan dana kecemasan dulu 3 - 6 bulan gaji sejak awal permulaan kita ada pendapatan.

Lambat lah bang nak beli kereta. Ya lambat. Tapi biarlah lambat asalkan kita tak akan mudah terpalit dengan hutang jahat bila terdesak.

Antara instrumen simpanan ada beberapa di Malaysia:

1. Emas

2. ASB

3. Tabung Haji

Jangan tanya mana satu lebih baik kalau kita mampu simpan ke dalam ketiga-tiga akaun simpanan tu.

Jom mulakan sekarang.

Daftar akaun simpanan emas PERCUMA dan boleh beli emas bermula RM100 sahaja.

>> http://osini.co/publicgold2u

NIZAM PG005353

http://gap.wasap.my

http://linktr.ee/tokperaihemas


Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 20-Apr-2024

Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 20-Apr-2024

JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM270+ je sekarang dah RM320+

Mulakan AZAM 2024 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada. Ringgit dah RM4.7+ dgn 1USD

Kita nak recession dah.. Simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

#Jom Simpan Aset dengan Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam WA 0136408906

Direct to wasap: http://gap.wasap.my

Daftar Akaun secara percuma terus. mudah je

http://osini.co/publicgold2u

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#TipsEmas #PublicGold

TELEGRAM http://t.me/rahsiaemas http://t.me/simpangold

http://linktr.ee/tokperaihemas

wahed pelaburan tipu

wahed pelaburan tipu

Assalamualaikum semua,

Abam ada berita gembira buat kalian.

Abam pasti ramai dikalangan kawan-kawan abam ni terlalu sibuk untuk melabur sendiri.

Bila nak upah orang tolong laburkan pulak fee terasa mahal.

Ada jugak dikalangan sahabat abam yang zero tentang pelaburan tapi ada modal tak tahu nak buat apa.

Ada jugak dikalangan sahabat yang nak cari dana untuk berkahwin, untuk setelkan hutang dan segala macam.

Nah, abam perkenalkan 𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩!

𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩 ni bukan skim cepat kaya atau scam ya. Syarikat ni adalah syarikat pelaburan patuh syariah dan mendapat telah kelulusan daripada pihak Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Bermakna syarikat ni ada lesen yang sah dan diluluskan untuk mengumpul dana pelaburan dari orang awam.

Apa yang menarik adalah sangat mudah dan senang untuk kita mula melabur!

1⃣ Nak buka akaun pelaburan ini hanya dgn dana serendah RM100.

2⃣ Buka akaun hanya guna smartphone sahaja dan perlu ada akses internet. Dekat Playstore dan Apps store pun ada applikasi dia.

3⃣ Tiada ejen. Jadi anda hanya perlu jawab beberapa soalan mudah, untuk sistem menilai risiko pelaburan anda.

4⃣ Transfer duit ke dalam dana pelaburan hanya melalui online banking sahaja.

5⃣ Boleh tambah atau keluarkan duit anda pada bila-bila masa.

6⃣ Yuran yang sangat rendah. Hanya 0.79% setahun :scream::scream::scream:

7⃣ Sesuai untuk jangka pendek, sederhana dan panjang. Jika masukkan RM100, hampa biaq ja dan pantau. Boleh tambah dana tiap bulan jika mahu.

8⃣ Tak perlu tahu teknik & skill HEBAT melabur, hanya JUST park duit anda dan pihak Wahed Invest yang akan uruskan semuanya.

9⃣ Dalam Wahed Invest ni, ada panel penasihat syariah. Jadi sebagai umat Islam, ini adalah pelaburan yang boleh kita pilih. Antara pelaburan tersenarai di Wahed Invest adalah Sukuk (bond patuh syariah), Saham Malaysia, Saham US, Gold dan Cash.

Ingat kod rujukan berikut: ( sila tulis kod dibawah kat paper/kertas atau copy paste di note terlebih dahulu )

mohmoh1153

Kemudian baru anda muat turun aplikasi Wahed Invest ni ke telefon anda:

->>:  https://app.wahedinvest.com/referral

Walaupun Wahed invest adalah firma baru di Malaysia, tetapi telah beroperasi di New York sejak 2015 maka sekarang ada promosi.

Buka akaun di Wahed dengan minima RM100, anda akan menerima bonus sebanyak RM10 ke dalam akaun pelaburan anda, dengan syarat masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini semasa pendaftaran dan make sure akaun anda aktif dengan dana pelaburan minima rm100 sahaja selama 30 hari bekerja. (Min rm100 je)

Hati-hati dan jangan terlepas pandang ruang untuk anda masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini, jika tidak, terlepas bonus RM20 anda itu.

Selamat melabur!

P/S:

1⃣ Rujukan Suruhanjaya Security: No. 24

https://www.sc.com.my/development/icm-v2/statistics/list-of-islamic-fund-management-companies

2⃣ Rujukan Ustaz Lariba

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2814423118601388&id=668124716564583

3⃣ Rujukan petikan akhbar

https://www.bharian.com.my/bisnes/lain-lain/2019/10/622643/wahed-invest-pilih-malaysia-jadi-hab-serantau

#wahed

#wahedinvest

Public Gold Mulakan #simpanemas hari ni pada 21 April

Public Gold Mulakan #simpanemas hari ni pada 21 April

[Rasa tidak berduit]

Perkara biasa yang berlaku kepada penyimpan emas ialah mereka akan rasa seperti seolah-olah tidak berduit.

Walaupun duit itu penting, tapi rasa berduit itu sangatlah bahaya. Paling teruk kalau seseorang tu sebenarnya tak berduit tapi berlagak macam (rasa) berduit!

Mereka biasanya selalu fikir untuk belanja. Dan selalunya berbelanja melebihi daripada kemampuan sebenar dengan membuat hutang jahat.

Bagi mereka yang sememang berduit dan rasa berduit pula, duitnya mudah (cepat) bocor. Simpan sekejap, bocor semula. Simpanan tak pernah lekat.

Bila simpan duit susah lekat, pasti kekayaan kita susah nak berkembang malah mungkin lebih teruk daripada itu.

Sebab itu salah satu penawar bagi orang yang susah nak simpan duit adalah EMAS.

Sebab orang yang simpan emas mereka akan rasa macam tak berduit, sedangkan hakikat yang sebenar emas tu adalah duit.

Bila duit dah bertukar jadi emas, kita tidak lagi terfikir hendak beli itu ini atau berbelanja kepada perkara yang bukan-bukan.

Nafsu berbelanja kita dapat di kawal dengan tukarkan duit simpanan jadi emas sebab emas dapat hilangkan kita "rasa berduit".

Duit kalau dah bertukar jadi emas, kita akan ada tempoh bertenang untuk membelanjakannya sebab dihati kita akan timbul perasaan sayang bila hendak menjualnya semula kelak.

Nak Tahu lagi ;🥰

>> https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353

Simpan Emas dengan Ilmu Emas

link http://linktr.ee/tokperaihemas

telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Sumber oleh:Khaja

Gelang Emas #simpan emas untuk masa depan hari ini 20-Apr

Gelang Emas #simpan emas untuk masa depan hari ini 20-Apr

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.😂

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Daftar terus: http://pg.mdnizam.com/

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


Jenis Emas - Ubah kewangan hari ini 20-Apr

Jenis Emas - Ubah kewangan hari ini 20-Apr

Adik-adik semua,

Sebelum beli kereta mahal,

Sebelum beli motosikal mahal,

Sebelum melabur,

Sebelum beli rumah,

Sebelum dan sebelum...

Buat simpanan dana kecemasan dulu 3 - 6 bulan gaji sejak awal permulaan kita ada pendapatan.

Lambat lah bang nak beli kereta. Ya lambat. Tapi biarlah lambat asalkan kita tak akan mudah terpalit dengan hutang jahat bila terdesak.

Antara instrumen simpanan ada beberapa di Malaysia:

1. Emas

2. ASB

3. Tabung Haji

Jangan tanya mana satu lebih baik kalau kita mampu simpan ke dalam ketiga-tiga akaun simpanan tu.

Jom mulakan sekarang.

Daftar akaun simpanan emas PERCUMA dan boleh beli emas bermula RM100 sahaja.

>> http://osini.co/publicgold2u

NIZAM PG005353

http://gap.wasap.my

http://linktr.ee/tokperaihemas


Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 19-Apr-2024

Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 19-Apr-2024

JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM270+ je sekarang dah RM320+

Mulakan AZAM 2024 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada. Ringgit dah RM4.7+ dgn 1USD

Kita nak recession dah.. Simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

#Jom Simpan Aset dengan Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam WA 0136408906

Direct to wasap: http://gap.wasap.my

Daftar Akaun secara percuma terus. mudah je

http://osini.co/publicgold2u

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#TipsEmas #PublicGold

TELEGRAM http://t.me/rahsiaemas http://t.me/simpangold

http://linktr.ee/tokperaihemas

wahed invest withdrawal

wahed invest withdrawal

Assalamualaikum semua,

Abam ada berita gembira buat kalian.

Abam pasti ramai dikalangan kawan-kawan abam ni terlalu sibuk untuk melabur sendiri.

Bila nak upah orang tolong laburkan pulak fee terasa mahal.

Ada jugak dikalangan sahabat abam yang zero tentang pelaburan tapi ada modal tak tahu nak buat apa.

Ada jugak dikalangan sahabat yang nak cari dana untuk berkahwin, untuk setelkan hutang dan segala macam.

Nah, abam perkenalkan 𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩!

𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩 ni bukan skim cepat kaya atau scam ya. Syarikat ni adalah syarikat pelaburan patuh syariah dan mendapat telah kelulusan daripada pihak Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Bermakna syarikat ni ada lesen yang sah dan diluluskan untuk mengumpul dana pelaburan dari orang awam.

Apa yang menarik adalah sangat mudah dan senang untuk kita mula melabur!

1⃣ Nak buka akaun pelaburan ini hanya dgn dana serendah RM100.

2⃣ Buka akaun hanya guna smartphone sahaja dan perlu ada akses internet. Dekat Playstore dan Apps store pun ada applikasi dia.

3⃣ Tiada ejen. Jadi anda hanya perlu jawab beberapa soalan mudah, untuk sistem menilai risiko pelaburan anda.

4⃣ Transfer duit ke dalam dana pelaburan hanya melalui online banking sahaja.

5⃣ Boleh tambah atau keluarkan duit anda pada bila-bila masa.

6⃣ Yuran yang sangat rendah. Hanya 0.79% setahun :scream::scream::scream:

7⃣ Sesuai untuk jangka pendek, sederhana dan panjang. Jika masukkan RM100, hampa biaq ja dan pantau. Boleh tambah dana tiap bulan jika mahu.

8⃣ Tak perlu tahu teknik & skill HEBAT melabur, hanya JUST park duit anda dan pihak Wahed Invest yang akan uruskan semuanya.

9⃣ Dalam Wahed Invest ni, ada panel penasihat syariah. Jadi sebagai umat Islam, ini adalah pelaburan yang boleh kita pilih. Antara pelaburan tersenarai di Wahed Invest adalah Sukuk (bond patuh syariah), Saham Malaysia, Saham US, Gold dan Cash.

Ingat kod rujukan berikut: ( sila tulis kod dibawah kat paper/kertas atau copy paste di note terlebih dahulu )

mohmoh1153

Kemudian baru anda muat turun aplikasi Wahed Invest ni ke telefon anda:

->>:  https://app.wahedinvest.com/referral

Walaupun Wahed invest adalah firma baru di Malaysia, tetapi telah beroperasi di New York sejak 2015 maka sekarang ada promosi.

Buka akaun di Wahed dengan minima RM100, anda akan menerima bonus sebanyak RM10 ke dalam akaun pelaburan anda, dengan syarat masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini semasa pendaftaran dan make sure akaun anda aktif dengan dana pelaburan minima rm100 sahaja selama 30 hari bekerja. (Min rm100 je)

Hati-hati dan jangan terlepas pandang ruang untuk anda masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini, jika tidak, terlepas bonus RM20 anda itu.

Selamat melabur!

P/S:

1⃣ Rujukan Suruhanjaya Security: No. 24

https://www.sc.com.my/development/icm-v2/statistics/list-of-islamic-fund-management-companies

2⃣ Rujukan Ustaz Lariba

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2814423118601388&id=668124716564583

3⃣ Rujukan petikan akhbar

https://www.bharian.com.my/bisnes/lain-lain/2019/10/622643/wahed-invest-pilih-malaysia-jadi-hab-serantau

#wahed

#wahedinvest

Pelaburan Emas Public Gold Mulakan #simpanemas hari ni pada 20 April

Pelaburan Emas Public Gold Mulakan #simpanemas hari ni pada 20 April

[Rasa tidak berduit]

Perkara biasa yang berlaku kepada penyimpan emas ialah mereka akan rasa seperti seolah-olah tidak berduit.

Walaupun duit itu penting, tapi rasa berduit itu sangatlah bahaya. Paling teruk kalau seseorang tu sebenarnya tak berduit tapi berlagak macam (rasa) berduit!

Mereka biasanya selalu fikir untuk belanja. Dan selalunya berbelanja melebihi daripada kemampuan sebenar dengan membuat hutang jahat.

Bagi mereka yang sememang berduit dan rasa berduit pula, duitnya mudah (cepat) bocor. Simpan sekejap, bocor semula. Simpanan tak pernah lekat.

Bila simpan duit susah lekat, pasti kekayaan kita susah nak berkembang malah mungkin lebih teruk daripada itu.

Sebab itu salah satu penawar bagi orang yang susah nak simpan duit adalah EMAS.

Sebab orang yang simpan emas mereka akan rasa macam tak berduit, sedangkan hakikat yang sebenar emas tu adalah duit.

Bila duit dah bertukar jadi emas, kita tidak lagi terfikir hendak beli itu ini atau berbelanja kepada perkara yang bukan-bukan.

Nafsu berbelanja kita dapat di kawal dengan tukarkan duit simpanan jadi emas sebab emas dapat hilangkan kita "rasa berduit".

Duit kalau dah bertukar jadi emas, kita akan ada tempoh bertenang untuk membelanjakannya sebab dihati kita akan timbul perasaan sayang bila hendak menjualnya semula kelak.

Nak Tahu lagi ;🥰

>> https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353

Simpan Emas dengan Ilmu Emas

link http://linktr.ee/tokperaihemas

telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Sumber oleh:Khaja

Jenis Emas #simpan emas untuk masa depan hari ini 19-Apr

Jenis Emas #simpan emas untuk masa depan hari ini 19-Apr

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.😂

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Daftar terus: http://pg.mdnizam.com/

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


Simpan Emas - Ubah kewangan hari ini 19-Apr

Simpan Emas - Ubah kewangan hari ini 19-Apr

Adik-adik semua,

Sebelum beli kereta mahal,

Sebelum beli motosikal mahal,

Sebelum melabur,

Sebelum beli rumah,

Sebelum dan sebelum...

Buat simpanan dana kecemasan dulu 3 - 6 bulan gaji sejak awal permulaan kita ada pendapatan.

Lambat lah bang nak beli kereta. Ya lambat. Tapi biarlah lambat asalkan kita tak akan mudah terpalit dengan hutang jahat bila terdesak.

Antara instrumen simpanan ada beberapa di Malaysia:

1. Emas

2. ASB

3. Tabung Haji

Jangan tanya mana satu lebih baik kalau kita mampu simpan ke dalam ketiga-tiga akaun simpanan tu.

Jom mulakan sekarang.

Daftar akaun simpanan emas PERCUMA dan boleh beli emas bermula RM100 sahaja.

>> http://osini.co/publicgold2u

NIZAM PG005353

http://gap.wasap.my

http://linktr.ee/tokperaihemas


Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 18-Apr-2024

Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 18-Apr-2024

JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM270+ je sekarang dah RM320+

Mulakan AZAM 2024 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada. Ringgit dah RM4.7+ dgn 1USD

Kita nak recession dah.. Simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

#Jom Simpan Aset dengan Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam WA 0136408906

Direct to wasap: http://gap.wasap.my

Daftar Akaun secara percuma terus. mudah je

http://osini.co/publicgold2u

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#TipsEmas #PublicGold

TELEGRAM http://t.me/rahsiaemas http://t.me/simpangold

http://linktr.ee/tokperaihemas

wahed invest vs asb

wahed invest vs asb

Assalamualaikum semua,

Abam ada berita gembira buat kalian.

Abam pasti ramai dikalangan kawan-kawan abam ni terlalu sibuk untuk melabur sendiri.

Bila nak upah orang tolong laburkan pulak fee terasa mahal.

Ada jugak dikalangan sahabat abam yang zero tentang pelaburan tapi ada modal tak tahu nak buat apa.

Ada jugak dikalangan sahabat yang nak cari dana untuk berkahwin, untuk setelkan hutang dan segala macam.

Nah, abam perkenalkan 𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩!

𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩 ni bukan skim cepat kaya atau scam ya. Syarikat ni adalah syarikat pelaburan patuh syariah dan mendapat telah kelulusan daripada pihak Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Bermakna syarikat ni ada lesen yang sah dan diluluskan untuk mengumpul dana pelaburan dari orang awam.

Apa yang menarik adalah sangat mudah dan senang untuk kita mula melabur!

1⃣ Nak buka akaun pelaburan ini hanya dgn dana serendah RM100.

2⃣ Buka akaun hanya guna smartphone sahaja dan perlu ada akses internet. Dekat Playstore dan Apps store pun ada applikasi dia.

3⃣ Tiada ejen. Jadi anda hanya perlu jawab beberapa soalan mudah, untuk sistem menilai risiko pelaburan anda.

4⃣ Transfer duit ke dalam dana pelaburan hanya melalui online banking sahaja.

5⃣ Boleh tambah atau keluarkan duit anda pada bila-bila masa.

6⃣ Yuran yang sangat rendah. Hanya 0.79% setahun :scream::scream::scream:

7⃣ Sesuai untuk jangka pendek, sederhana dan panjang. Jika masukkan RM100, hampa biaq ja dan pantau. Boleh tambah dana tiap bulan jika mahu.

8⃣ Tak perlu tahu teknik & skill HEBAT melabur, hanya JUST park duit anda dan pihak Wahed Invest yang akan uruskan semuanya.

9⃣ Dalam Wahed Invest ni, ada panel penasihat syariah. Jadi sebagai umat Islam, ini adalah pelaburan yang boleh kita pilih. Antara pelaburan tersenarai di Wahed Invest adalah Sukuk (bond patuh syariah), Saham Malaysia, Saham US, Gold dan Cash.

Ingat kod rujukan berikut: ( sila tulis kod dibawah kat paper/kertas atau copy paste di note terlebih dahulu )

mohmoh1153

Kemudian baru anda muat turun aplikasi Wahed Invest ni ke telefon anda:

->>:  https://app.wahedinvest.com/referral

Walaupun Wahed invest adalah firma baru di Malaysia, tetapi telah beroperasi di New York sejak 2015 maka sekarang ada promosi.

Buka akaun di Wahed dengan minima RM100, anda akan menerima bonus sebanyak RM10 ke dalam akaun pelaburan anda, dengan syarat masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini semasa pendaftaran dan make sure akaun anda aktif dengan dana pelaburan minima rm100 sahaja selama 30 hari bekerja. (Min rm100 je)

Hati-hati dan jangan terlepas pandang ruang untuk anda masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini, jika tidak, terlepas bonus RM20 anda itu.

Selamat melabur!

P/S:

1⃣ Rujukan Suruhanjaya Security: No. 24

https://www.sc.com.my/development/icm-v2/statistics/list-of-islamic-fund-management-companies

2⃣ Rujukan Ustaz Lariba

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2814423118601388&id=668124716564583

3⃣ Rujukan petikan akhbar

https://www.bharian.com.my/bisnes/lain-lain/2019/10/622643/wahed-invest-pilih-malaysia-jadi-hab-serantau

#wahed

#wahedinvest

Pelaburan Emas Ar Rahnu Mulakan #simpanemas hari ni pada 19 April

Pelaburan Emas Ar Rahnu Mulakan #simpanemas hari ni pada 19 April

[Rasa tidak berduit]

Perkara biasa yang berlaku kepada penyimpan emas ialah mereka akan rasa seperti seolah-olah tidak berduit.

Walaupun duit itu penting, tapi rasa berduit itu sangatlah bahaya. Paling teruk kalau seseorang tu sebenarnya tak berduit tapi berlagak macam (rasa) berduit!

Mereka biasanya selalu fikir untuk belanja. Dan selalunya berbelanja melebihi daripada kemampuan sebenar dengan membuat hutang jahat.

Bagi mereka yang sememang berduit dan rasa berduit pula, duitnya mudah (cepat) bocor. Simpan sekejap, bocor semula. Simpanan tak pernah lekat.

Bila simpan duit susah lekat, pasti kekayaan kita susah nak berkembang malah mungkin lebih teruk daripada itu.

Sebab itu salah satu penawar bagi orang yang susah nak simpan duit adalah EMAS.

Sebab orang yang simpan emas mereka akan rasa macam tak berduit, sedangkan hakikat yang sebenar emas tu adalah duit.

Bila duit dah bertukar jadi emas, kita tidak lagi terfikir hendak beli itu ini atau berbelanja kepada perkara yang bukan-bukan.

Nafsu berbelanja kita dapat di kawal dengan tukarkan duit simpanan jadi emas sebab emas dapat hilangkan kita "rasa berduit".

Duit kalau dah bertukar jadi emas, kita akan ada tempoh bertenang untuk membelanjakannya sebab dihati kita akan timbul perasaan sayang bila hendak menjualnya semula kelak.

Nak Tahu lagi ;🥰

>> https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353

Simpan Emas dengan Ilmu Emas

link http://linktr.ee/tokperaihemas

telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Sumber oleh:Khaja

Simpan Emas #simpan emas untuk masa depan hari ini 18-Apr

Simpan Emas #simpan emas untuk masa depan hari ini 18-Apr

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.😂

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Daftar terus: http://pg.mdnizam.com/

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


Emas Pelaburan - Ubah kewangan hari ini 18-Apr

Emas Pelaburan - Ubah kewangan hari ini 18-Apr

Adik-adik semua,

Sebelum beli kereta mahal,

Sebelum beli motosikal mahal,

Sebelum melabur,

Sebelum beli rumah,

Sebelum dan sebelum...

Buat simpanan dana kecemasan dulu 3 - 6 bulan gaji sejak awal permulaan kita ada pendapatan.

Lambat lah bang nak beli kereta. Ya lambat. Tapi biarlah lambat asalkan kita tak akan mudah terpalit dengan hutang jahat bila terdesak.

Antara instrumen simpanan ada beberapa di Malaysia:

1. Emas

2. ASB

3. Tabung Haji

Jangan tanya mana satu lebih baik kalau kita mampu simpan ke dalam ketiga-tiga akaun simpanan tu.

Jom mulakan sekarang.

Daftar akaun simpanan emas PERCUMA dan boleh beli emas bermula RM100 sahaja.

>> http://osini.co/publicgold2u

NIZAM PG005353

http://gap.wasap.my

http://linktr.ee/tokperaihemas


Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 17-Apr-2024

Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 17-Apr-2024

JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM270+ je sekarang dah RM320+

Mulakan AZAM 2024 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada. Ringgit dah RM4.7+ dgn 1USD

Kita nak recession dah.. Simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

#Jom Simpan Aset dengan Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam WA 0136408906

Direct to wasap: http://gap.wasap.my

Daftar Akaun secara percuma terus. mudah je

http://osini.co/publicgold2u

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#TipsEmas #PublicGold

TELEGRAM http://t.me/rahsiaemas http://t.me/simpangold

http://linktr.ee/tokperaihemas

wahed invest bnm

wahed invest bnm

Assalamualaikum semua,

Abam ada berita gembira buat kalian.

Abam pasti ramai dikalangan kawan-kawan abam ni terlalu sibuk untuk melabur sendiri.

Bila nak upah orang tolong laburkan pulak fee terasa mahal.

Ada jugak dikalangan sahabat abam yang zero tentang pelaburan tapi ada modal tak tahu nak buat apa.

Ada jugak dikalangan sahabat yang nak cari dana untuk berkahwin, untuk setelkan hutang dan segala macam.

Nah, abam perkenalkan 𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩!

𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩 ni bukan skim cepat kaya atau scam ya. Syarikat ni adalah syarikat pelaburan patuh syariah dan mendapat telah kelulusan daripada pihak Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Bermakna syarikat ni ada lesen yang sah dan diluluskan untuk mengumpul dana pelaburan dari orang awam.

Apa yang menarik adalah sangat mudah dan senang untuk kita mula melabur!

1⃣ Nak buka akaun pelaburan ini hanya dgn dana serendah RM100.

2⃣ Buka akaun hanya guna smartphone sahaja dan perlu ada akses internet. Dekat Playstore dan Apps store pun ada applikasi dia.

3⃣ Tiada ejen. Jadi anda hanya perlu jawab beberapa soalan mudah, untuk sistem menilai risiko pelaburan anda.

4⃣ Transfer duit ke dalam dana pelaburan hanya melalui online banking sahaja.

5⃣ Boleh tambah atau keluarkan duit anda pada bila-bila masa.

6⃣ Yuran yang sangat rendah. Hanya 0.79% setahun :scream::scream::scream:

7⃣ Sesuai untuk jangka pendek, sederhana dan panjang. Jika masukkan RM100, hampa biaq ja dan pantau. Boleh tambah dana tiap bulan jika mahu.

8⃣ Tak perlu tahu teknik & skill HEBAT melabur, hanya JUST park duit anda dan pihak Wahed Invest yang akan uruskan semuanya.

9⃣ Dalam Wahed Invest ni, ada panel penasihat syariah. Jadi sebagai umat Islam, ini adalah pelaburan yang boleh kita pilih. Antara pelaburan tersenarai di Wahed Invest adalah Sukuk (bond patuh syariah), Saham Malaysia, Saham US, Gold dan Cash.

Ingat kod rujukan berikut: ( sila tulis kod dibawah kat paper/kertas atau copy paste di note terlebih dahulu )

mohmoh1153

Kemudian baru anda muat turun aplikasi Wahed Invest ni ke telefon anda:

->>:  https://app.wahedinvest.com/referral

Walaupun Wahed invest adalah firma baru di Malaysia, tetapi telah beroperasi di New York sejak 2015 maka sekarang ada promosi.

Buka akaun di Wahed dengan minima RM100, anda akan menerima bonus sebanyak RM10 ke dalam akaun pelaburan anda, dengan syarat masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini semasa pendaftaran dan make sure akaun anda aktif dengan dana pelaburan minima rm100 sahaja selama 30 hari bekerja. (Min rm100 je)

Hati-hati dan jangan terlepas pandang ruang untuk anda masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini, jika tidak, terlepas bonus RM20 anda itu.

Selamat melabur!

P/S:

1⃣ Rujukan Suruhanjaya Security: No. 24

https://www.sc.com.my/development/icm-v2/statistics/list-of-islamic-fund-management-companies

2⃣ Rujukan Ustaz Lariba

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2814423118601388&id=668124716564583

3⃣ Rujukan petikan akhbar

https://www.bharian.com.my/bisnes/lain-lain/2019/10/622643/wahed-invest-pilih-malaysia-jadi-hab-serantau

#wahed

#wahedinvest

Pelaburan Emas 2019 Mulakan #simpanemas hari ni pada 18 April

Pelaburan Emas 2019 Mulakan #simpanemas hari ni pada 18 April

[Rasa tidak berduit]

Perkara biasa yang berlaku kepada penyimpan emas ialah mereka akan rasa seperti seolah-olah tidak berduit.

Walaupun duit itu penting, tapi rasa berduit itu sangatlah bahaya. Paling teruk kalau seseorang tu sebenarnya tak berduit tapi berlagak macam (rasa) berduit!

Mereka biasanya selalu fikir untuk belanja. Dan selalunya berbelanja melebihi daripada kemampuan sebenar dengan membuat hutang jahat.

Bagi mereka yang sememang berduit dan rasa berduit pula, duitnya mudah (cepat) bocor. Simpan sekejap, bocor semula. Simpanan tak pernah lekat.

Bila simpan duit susah lekat, pasti kekayaan kita susah nak berkembang malah mungkin lebih teruk daripada itu.

Sebab itu salah satu penawar bagi orang yang susah nak simpan duit adalah EMAS.

Sebab orang yang simpan emas mereka akan rasa macam tak berduit, sedangkan hakikat yang sebenar emas tu adalah duit.

Bila duit dah bertukar jadi emas, kita tidak lagi terfikir hendak beli itu ini atau berbelanja kepada perkara yang bukan-bukan.

Nafsu berbelanja kita dapat di kawal dengan tukarkan duit simpanan jadi emas sebab emas dapat hilangkan kita "rasa berduit".

Duit kalau dah bertukar jadi emas, kita akan ada tempoh bertenang untuk membelanjakannya sebab dihati kita akan timbul perasaan sayang bila hendak menjualnya semula kelak.

Nak Tahu lagi ;🥰

>> https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353

Simpan Emas dengan Ilmu Emas

link http://linktr.ee/tokperaihemas

telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Sumber oleh:Khaja

Emas Pelaburan #simpan emas untuk masa depan hari ini 17-Apr

Emas Pelaburan #simpan emas untuk masa depan hari ini 17-Apr

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.😂

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Daftar terus: http://pg.mdnizam.com/

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


Jom Simpan Emas - Ubah kewangan hari ini 17-Apr

Jom Simpan Emas - Ubah kewangan hari ini 17-Apr

Adik-adik semua,

Sebelum beli kereta mahal,

Sebelum beli motosikal mahal,

Sebelum melabur,

Sebelum beli rumah,

Sebelum dan sebelum...

Buat simpanan dana kecemasan dulu 3 - 6 bulan gaji sejak awal permulaan kita ada pendapatan.

Lambat lah bang nak beli kereta. Ya lambat. Tapi biarlah lambat asalkan kita tak akan mudah terpalit dengan hutang jahat bila terdesak.

Antara instrumen simpanan ada beberapa di Malaysia:

1. Emas

2. ASB

3. Tabung Haji

Jangan tanya mana satu lebih baik kalau kita mampu simpan ke dalam ketiga-tiga akaun simpanan tu.

Jom mulakan sekarang.

Daftar akaun simpanan emas PERCUMA dan boleh beli emas bermula RM100 sahaja.

>> http://osini.co/publicgold2u

NIZAM PG005353

http://gap.wasap.my

http://linktr.ee/tokperaihemas


Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 16-Apr-2024

Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 16-Apr-2024

JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM270+ je sekarang dah RM320+

Mulakan AZAM 2024 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada. Ringgit dah RM4.7+ dgn 1USD

Kita nak recession dah.. Simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

#Jom Simpan Aset dengan Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam WA 0136408906

Direct to wasap: http://gap.wasap.my

Daftar Akaun secara percuma terus. mudah je

http://osini.co/publicgold2u

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#TipsEmas #PublicGold

TELEGRAM http://t.me/rahsiaemas http://t.me/simpangold

http://linktr.ee/tokperaihemas

forum wahed investment

forum wahed investment

Assalamualaikum semua,

Abam ada berita gembira buat kalian.

Abam pasti ramai dikalangan kawan-kawan abam ni terlalu sibuk untuk melabur sendiri.

Bila nak upah orang tolong laburkan pulak fee terasa mahal.

Ada jugak dikalangan sahabat abam yang zero tentang pelaburan tapi ada modal tak tahu nak buat apa.

Ada jugak dikalangan sahabat yang nak cari dana untuk berkahwin, untuk setelkan hutang dan segala macam.

Nah, abam perkenalkan 𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩!

𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩 ni bukan skim cepat kaya atau scam ya. Syarikat ni adalah syarikat pelaburan patuh syariah dan mendapat telah kelulusan daripada pihak Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Bermakna syarikat ni ada lesen yang sah dan diluluskan untuk mengumpul dana pelaburan dari orang awam.

Apa yang menarik adalah sangat mudah dan senang untuk kita mula melabur!

1⃣ Nak buka akaun pelaburan ini hanya dgn dana serendah RM100.

2⃣ Buka akaun hanya guna smartphone sahaja dan perlu ada akses internet. Dekat Playstore dan Apps store pun ada applikasi dia.

3⃣ Tiada ejen. Jadi anda hanya perlu jawab beberapa soalan mudah, untuk sistem menilai risiko pelaburan anda.

4⃣ Transfer duit ke dalam dana pelaburan hanya melalui online banking sahaja.

5⃣ Boleh tambah atau keluarkan duit anda pada bila-bila masa.

6⃣ Yuran yang sangat rendah. Hanya 0.79% setahun :scream::scream::scream:

7⃣ Sesuai untuk jangka pendek, sederhana dan panjang. Jika masukkan RM100, hampa biaq ja dan pantau. Boleh tambah dana tiap bulan jika mahu.

8⃣ Tak perlu tahu teknik & skill HEBAT melabur, hanya JUST park duit anda dan pihak Wahed Invest yang akan uruskan semuanya.

9⃣ Dalam Wahed Invest ni, ada panel penasihat syariah. Jadi sebagai umat Islam, ini adalah pelaburan yang boleh kita pilih. Antara pelaburan tersenarai di Wahed Invest adalah Sukuk (bond patuh syariah), Saham Malaysia, Saham US, Gold dan Cash.

Ingat kod rujukan berikut: ( sila tulis kod dibawah kat paper/kertas atau copy paste di note terlebih dahulu )

mohmoh1153

Kemudian baru anda muat turun aplikasi Wahed Invest ni ke telefon anda:

->>:  https://app.wahedinvest.com/referral

Walaupun Wahed invest adalah firma baru di Malaysia, tetapi telah beroperasi di New York sejak 2015 maka sekarang ada promosi.

Buka akaun di Wahed dengan minima RM100, anda akan menerima bonus sebanyak RM10 ke dalam akaun pelaburan anda, dengan syarat masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini semasa pendaftaran dan make sure akaun anda aktif dengan dana pelaburan minima rm100 sahaja selama 30 hari bekerja. (Min rm100 je)

Hati-hati dan jangan terlepas pandang ruang untuk anda masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini, jika tidak, terlepas bonus RM20 anda itu.

Selamat melabur!

P/S:

1⃣ Rujukan Suruhanjaya Security: No. 24

https://www.sc.com.my/development/icm-v2/statistics/list-of-islamic-fund-management-companies

2⃣ Rujukan Ustaz Lariba

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2814423118601388&id=668124716564583

3⃣ Rujukan petikan akhbar

https://www.bharian.com.my/bisnes/lain-lain/2019/10/622643/wahed-invest-pilih-malaysia-jadi-hab-serantau

#wahed

#wahedinvest

Emas Pelaburan terbaik Mulakan #simpanemas hari ni pada 17 April

Emas Pelaburan terbaik Mulakan #simpanemas hari ni pada 17 April

[Rasa tidak berduit]

Perkara biasa yang berlaku kepada penyimpan emas ialah mereka akan rasa seperti seolah-olah tidak berduit.

Walaupun duit itu penting, tapi rasa berduit itu sangatlah bahaya. Paling teruk kalau seseorang tu sebenarnya tak berduit tapi berlagak macam (rasa) berduit!

Mereka biasanya selalu fikir untuk belanja. Dan selalunya berbelanja melebihi daripada kemampuan sebenar dengan membuat hutang jahat.

Bagi mereka yang sememang berduit dan rasa berduit pula, duitnya mudah (cepat) bocor. Simpan sekejap, bocor semula. Simpanan tak pernah lekat.

Bila simpan duit susah lekat, pasti kekayaan kita susah nak berkembang malah mungkin lebih teruk daripada itu.

Sebab itu salah satu penawar bagi orang yang susah nak simpan duit adalah EMAS.

Sebab orang yang simpan emas mereka akan rasa macam tak berduit, sedangkan hakikat yang sebenar emas tu adalah duit.

Bila duit dah bertukar jadi emas, kita tidak lagi terfikir hendak beli itu ini atau berbelanja kepada perkara yang bukan-bukan.

Nafsu berbelanja kita dapat di kawal dengan tukarkan duit simpanan jadi emas sebab emas dapat hilangkan kita "rasa berduit".

Duit kalau dah bertukar jadi emas, kita akan ada tempoh bertenang untuk membelanjakannya sebab dihati kita akan timbul perasaan sayang bila hendak menjualnya semula kelak.

Nak Tahu lagi ;🥰

>> https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353

Simpan Emas dengan Ilmu Emas

link http://linktr.ee/tokperaihemas

telegram: http://t.me/simpangold

Sponsored by http://t.me/kongsitelegram

Sumber oleh:Khaja

Jom Simpan Emas #simpan emas untuk masa depan hari ini 16-Apr

Jom Simpan Emas #simpan emas untuk masa depan hari ini 16-Apr

[Gelisah sebab banyak duit dan emosi berbelanja]

Ada orang gelisah bila ada banyak duit dalam simpanan dia.

Gelisah sebab emosi sentiasa nak beli barang baru. Skrol FB banyak pulak jualan online ber 'iolls uolls' yang muncul kat timeline, sponsored.😂

Hati jadi tak tenang selagi tak dapat beli benda yang dia nak tu. Bila akan tenang? Bila duit dah habis. Hahah.

Nak bagi hilang tabiat ni, saya nak cadangkan simpan sebahagian duit gaji kita kepada emas.

Bila dah ditukar kepada emas, kita rasa sayang dah nak guna emas tu untuk tukar jadi duit balik.

Rasa nak simpan je.

Sebab emas ni selain kalis inflasi, dia juga kalis boros.


Jom daftar akaun simpanan emas PERCUMA je. Saya bantu tuan puan.

NIZAM - Priority Dealer PublicGold PG005353

Daftar terus: http://pg.mdnizam.com/

Kontek je: http://gap.wasap.my

Telegram http://t.me/simpangold

Kad online: http://linktr.ee/tokperaihemas


Sponsored by http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongiswhatsapp


Jom Beli Emas - Ubah kewangan hari ini 16-Apr

Jom Beli Emas - Ubah kewangan hari ini 16-Apr

Adik-adik semua,

Sebelum beli kereta mahal,

Sebelum beli motosikal mahal,

Sebelum melabur,

Sebelum beli rumah,

Sebelum dan sebelum...

Buat simpanan dana kecemasan dulu 3 - 6 bulan gaji sejak awal permulaan kita ada pendapatan.

Lambat lah bang nak beli kereta. Ya lambat. Tapi biarlah lambat asalkan kita tak akan mudah terpalit dengan hutang jahat bila terdesak.

Antara instrumen simpanan ada beberapa di Malaysia:

1. Emas

2. ASB

3. Tabung Haji

Jangan tanya mana satu lebih baik kalau kita mampu simpan ke dalam ketiga-tiga akaun simpanan tu.

Jom mulakan sekarang.

Daftar akaun simpanan emas PERCUMA dan boleh beli emas bermula RM100 sahaja.

>> http://osini.co/publicgold2u

NIZAM PG005353

http://gap.wasap.my

http://linktr.ee/tokperaihemas


Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 15-Apr-2024

Jom Simpan Aset dengan Emas dah start hari ni: 15-Apr-2024

JOM SIMPAN EMAS IAITU SEBULAN SATU GRAM EMAS 999

Tiada istilah terlambat untuk menyimpan emas.

Yang beli 3 tahun lepas dah merasai untungnya.

Yang beli 6 tahun lepas dah tersenyum lebar 😁 Dulu RM270+ je sekarang dah RM320+

Mulakan AZAM 2024 anda menyimpan goldbar. Serendah RM100 pun ada. Ringgit dah RM4.7+ dgn 1USD

Kita nak recession dah.. Simpan aset dalam bentuk emas. Gold is King.

#Jom Simpan Aset dengan Emas #emas #PG005353 #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #akaunemasGAP #akaunsimpananemas

Hubungi saya: Nizam WA 0136408906

Direct to wasap: http://gap.wasap.my

Daftar Akaun secara percuma terus. mudah je

http://osini.co/publicgold2u

Gunakan Introducer PublicGold Code: PG005353

#TipsEmas #PublicGold

TELEGRAM http://t.me/rahsiaemas http://t.me/simpangold

http://linktr.ee/tokperaihemas

shariah-compliant robo advisor

shariah-compliant robo advisor

Assalamualaikum semua,

Abam ada berita gembira buat kalian.

Abam pasti ramai dikalangan kawan-kawan abam ni terlalu sibuk untuk melabur sendiri.

Bila nak upah orang tolong laburkan pulak fee terasa mahal.

Ada jugak dikalangan sahabat abam yang zero tentang pelaburan tapi ada modal tak tahu nak buat apa.

Ada jugak dikalangan sahabat yang nak cari dana untuk berkahwin, untuk setelkan hutang dan segala macam.

Nah, abam perkenalkan 𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩!

𝙒𝙖𝙝𝙚𝙙 𝙄𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩 ni bukan skim cepat kaya atau scam ya. Syarikat ni adalah syarikat pelaburan patuh syariah dan mendapat telah kelulusan daripada pihak Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Bermakna syarikat ni ada lesen yang sah dan diluluskan untuk mengumpul dana pelaburan dari orang awam.

Apa yang menarik adalah sangat mudah dan senang untuk kita mula melabur!

1⃣ Nak buka akaun pelaburan ini hanya dgn dana serendah RM100.

2⃣ Buka akaun hanya guna smartphone sahaja dan perlu ada akses internet. Dekat Playstore dan Apps store pun ada applikasi dia.

3⃣ Tiada ejen. Jadi anda hanya perlu jawab beberapa soalan mudah, untuk sistem menilai risiko pelaburan anda.

4⃣ Transfer duit ke dalam dana pelaburan hanya melalui online banking sahaja.

5⃣ Boleh tambah atau keluarkan duit anda pada bila-bila masa.

6⃣ Yuran yang sangat rendah. Hanya 0.79% setahun :scream::scream::scream:

7⃣ Sesuai untuk jangka pendek, sederhana dan panjang. Jika masukkan RM100, hampa biaq ja dan pantau. Boleh tambah dana tiap bulan jika mahu.

8⃣ Tak perlu tahu teknik & skill HEBAT melabur, hanya JUST park duit anda dan pihak Wahed Invest yang akan uruskan semuanya.

9⃣ Dalam Wahed Invest ni, ada panel penasihat syariah. Jadi sebagai umat Islam, ini adalah pelaburan yang boleh kita pilih. Antara pelaburan tersenarai di Wahed Invest adalah Sukuk (bond patuh syariah), Saham Malaysia, Saham US, Gold dan Cash.

Ingat kod rujukan berikut: ( sila tulis kod dibawah kat paper/kertas atau copy paste di note terlebih dahulu )

mohmoh1153

Kemudian baru anda muat turun aplikasi Wahed Invest ni ke telefon anda:

->>:  https://app.wahedinvest.com/referral

Walaupun Wahed invest adalah firma baru di Malaysia, tetapi telah beroperasi di New York sejak 2015 maka sekarang ada promosi.

Buka akaun di Wahed dengan minima RM100, anda akan menerima bonus sebanyak RM10 ke dalam akaun pelaburan anda, dengan syarat masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini semasa pendaftaran dan make sure akaun anda aktif dengan dana pelaburan minima rm100 sahaja selama 30 hari bekerja. (Min rm100 je)

Hati-hati dan jangan terlepas pandang ruang untuk anda masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini, jika tidak, terlepas bonus RM20 anda itu.

Selamat melabur!

P/S:

1⃣ Rujukan Suruhanjaya Security: No. 24

https://www.sc.com.my/development/icm-v2/statistics/list-of-islamic-fund-management-companies

2⃣ Rujukan Ustaz Lariba

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2814423118601388&id=668124716564583

3⃣ Rujukan petikan akhbar

https://www.bharian.com.my/bisnes/lain-lain/2019/10/622643/wahed-invest-pilih-malaysia-jadi-hab-serantau

#wahed

#wahedinvest