Friday, October 7, 2022

Simpan Emas untuk masa depan pada hari ini 7-Oct

*PERHATIAN*

R I S A U bila umor dah 35 tapi duit simpanan masih tak nampak bayang laa kawan..

Kerja dah bertahun-tahun simpanan masih krik krik tak bertambah, luak lagi ada..

Hari gaji dah tiba sahabat!!

Bila kita tak berjaya simpan duit, jom kita belajar simpan emas bersama pula.

Macamana mana nak mula?

Sahabat yang mulia, sebelum itu jom follow https://www.instagram.com/tokperaihemas dan join channel emas percuma di telegram > https://t.me/simpangold

Moga allah membalas setiap kebaikan dan keikhlasan anda.

Dan jangan risau, setiap penyakit ada ubatnya. Ubat untuk penyakit boros boleh dirawat dengan buka akaun Emas GAP.

Kaedah paling mudah dan mampu milik.

Insyaallah, simpanan anda mampu bertahan lama dan kekayaan terbina dalam diam.

Anda hanya perlu :

1) Buat belian emas pertama sebagai 'benchmark".

2) Mulakan dengan paling minima RM100 untuk 0.37+ gram. Kalau ada bajet lebih boleh mula lebih dari itu, lagi baik.

3) Kembangkan sikit-sikit ikut kemampuan kita, konsisten simpan 1 gram sebulan sehingga berkepok.

4) Dan paling penting bila beli emas dapat emas, bukan tunggu dapat dividen.

Setiap pembelian emas dan pendaftaran akaun GAP #publicgold akan menerima E-BOOK dan bimbingan Percuma.

Mulakan simpanan emas sekarang gaissss bermula dgn RM100 je pun.

Nak Tahu lagi ;๐Ÿฅฐ

KLIK SINI >> http://osini.co/publicgold2u

"Keep saving gold, gold will save you"

Nizam

http://linktr.ee/tokperaihemas

Jom Register PGMALL Malaysia e-commerce No 1

INI RAHSIA KAYA TANPA MODAL.

Tolong sebarkan rahsia ini supaya ramai lagi dapat buat duit dengan mudah di rumah masing-masing.

Saya bagi step, anda cuma kena ikut saja. Saya pesan sekali lagi; TIADA MODAL!

✅ Klik link ini http://tinyurl.com/pgmall2u

✅ Dah register, anda boleh lock in https://pgmall.my

✅ Cari lambang Whats in the Box. Klik dan buka kotak tu. Anda akan dapat hadiah.

✅ Setiap hari anda boleh klik lambang Whats in the Box ni untuk dapat hadiah.

✅ Cari my account. Klik. Cari share referral link. Copy referral link tadi dan letak di mana saja yang anda suka.

✅ Orang yang register sebagai shopper di PG Mall menggunakan link anda, akan jadi customer anda.

✅ Setiap kali dia buat belian di PG Mall, dia dapat cash back. Anda pun dapat cash back.

✅ Setiap kali anda buat belian, anda pun akan dapat cash back.

✅ Cash back akan dimasukkan ke dalam cwallet anda di PG Mall pada setiap 25hb berikutnya.

✅ Install apps pgmall. 

✅ Cari lambang bumi warna merah. Klik dan goncang (shake) handphone anda. Anda akan dapat duit.

✅ 2 kali sehari anda boleh goncang. Sebelum dan selepas jam 12 tengahari. Anda akan dapat duit.

✅ Duit yang anda dapat dari Shake the World atau Whats in the Box pun akan masuk cwallet tersebut.

✅ Anda dah boleh bina empayar PG Mall anda sendiri dengan mula share referral link anda kepada semua.

Tanpa modal pun dah boleh mula. Mudah je. Kunci utama adalah rajin, rajin dan rajin.!!

Nak tahu lebih pasal Public Gold disini >> osini.co/publicgold2u

Group Viral Telegram & Whatsapp --> http://t.me/kongsitelegram & http://t.me/kongsiwhatsapp



publicgold boost mobile *daftar percuma je

"MACAM AKAUN BANK TAPI BOLEH WITHDRAW EMAS"

Bayangkan anda transfer duit ke dalam satu akaun khas, kemudian duit tersebut bertukar menjadi gram emas, emas tu pulak boleh withdraw dari akaun dan simpan sendiri , hari-hari boleh tenung , peluk cium emas tu

INILAH KAEDAH GAP!

Nama penuh GAP ialah -Gold Accumulation Program

Bahasa melayu, Program Pengumpulan Emas

==============================

MACAM MANA GAP BERFUNGSI?

==============================

** Boleh bermula dengan 1 gram ataupun RM100 ( RM 100 akan ditukarkan menjadi gram emas pada harga semasa GAP di www.publicgold.com.my)

** Tambah belian gram emas secara online : transfer duit kemudian upload diruangan khas akaun anda

** Boleh jual semula emas secara terus dari akaun tanpa perlu keluarkan emas

** Anak yang baru lahir juga boleh ada akaun GAP

** Boleh cek jumlah gram terkumpul secara online

** Bermula July 2016 pemegang akaun GAP boleh shopping membayar guna emas sebagai bayaran di PG MALL

** Untuk kekal aktif akaun GAP, Cuma perlukan baki 1 gram dalam akaun

==============================

KAEDAH GAP BOLEH BANTU ANDA UNTUK :

==============================

-> Dapat beli emas dengan kadar paling bajet

-> Dapat beli harga emas 999 yang super murah dan kualiti antarabangsa (LBMA)

-> Boleh target nak withdraw emas yang macam-macam bentuk dan versi

-> Jimat masa nak tambah belian dan jual semula sebab boleh buat transaksi online

-> Elak duit cepat bocor sebab belian boleh dibuat bila-bila masa, takde komitmen bulanan

-> Boleh tidur lena, kalau takut nak simpan kat rumah public gold tolong simpankan secara PERCUMA

-> Mendidik anak-anak menabung emas dengan lebih mudah

==============================

WAH BEST BEST BEST MACAM MANA NAK START?

Wasap je saya. Saya bantu dengan senyuman

Boleh daftar terus dan mulakan -> http://pg.mdnizam.com

Dah daftar boleh wasap saya utk guide seterusnya atau utk apa2 pertanyaan

http://wasap.my/60136408906/

Saya akan berikan ebook pasal GAP, Public Gold dan byk ebook pasal Pelaburan Emas dan kewangan untuk anda berjaya sama2 saya.

Nizam PG005353

linktr.ee/tokperaihemas

แด˜แดœส™สŸษชแด„ ษขแดสŸแด… แด…แด‡แด€สŸแด‡ส€

ษขแดสŸแด…ส™แด€ส€ • แด…ษชษดแด€ส€ • sษชสŸแด แด‡ส€ • แด…ษชส€สœแด€แด

Iklan terbaik Oct-7

๐˜๐˜ช๐˜ณ๐˜ข๐˜ญ๐˜—๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต๐˜‰๐˜ฐ๐˜ต ๐˜š๐˜ข๐˜ต๐˜ถ-๐˜ด๐˜ข๐˜ต๐˜ถ๐˜ฏ๐˜บ๐˜ข ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ข๐˜ญ ๐˜ข๐˜ถ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฌ ๐˜บ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ 100% ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฉ๐˜ช ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ช๐˜ณ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ซ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ณ๐˜ช.

❌๐˜—๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ถ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ข๐˜ช ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ง๐˜ต๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ 

❌๐˜—๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ถ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ข๐˜ช ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฑ ๐˜ข๐˜ถ๐˜ต๐˜ฐ

❌๐˜—๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ถ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ข๐˜ช ๐˜ด๐˜ค๐˜ณ๐˜ช๐˜ฑ๐˜ด 

S๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ข ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ช ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ป๐˜ช๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ด๐˜ข ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข. ๐˜’๐˜ช๐˜ฏ๐˜ช ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ต๐˜ช๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ถ ๐˜ญ๐˜ข๐˜จ๐˜ช ๐˜ณ๐˜ช๐˜ด๐˜ข๐˜ถ, ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฉ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ข๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ˆ๐˜ญ ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ท๐˜ช๐˜ณ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต ๐˜ข๐˜ถ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ช ๐˜ซ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ง ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข.

๐˜”๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ถ ๐˜ท๐˜ช๐˜ณ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ช ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ต๐˜ข ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ฑ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฎ 

๐˜‘๐˜ช๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ด, ๐˜ซ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ด๐˜ข, ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ช๐˜ด๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ซ๐˜ถ๐˜จ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ช ๐˜ซ๐˜ข๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ต๐˜ช๐˜ข๐˜ฑ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ณ๐˜ช ๐Ÿ‘ di TELEGRAM

>> http://osini.co/viralpos

>> http://osini.co/viralpos

>> http://osini.co/viralpos

Jom menabung emas pada hari ini 7-Oct-2022. Kalau tak start hari ini bila lagi!

**MENABUNG EMAS ITU SERONOK** (KAYA TANPA SEDAR) 

Aku dulu susah sangat nak menyimpan..

Simpan sikit.. korek balik..

Simpan sikit.. Korek lagi..

Simpan Awal bulan.. Hujung bulan korek lagi!!

Apa nak jadi dengan aku nie!!

Macam mana nak kumpul budget untuk:

1) Perkahwinan

2) Miliki Rumah

3) Tunaikan haji

4) Dana pendidikan anak-anak

5) Dana persaraan

6) Rolling business

7) dan lain-lain yang memerlukan modal!!

Sampailah aku jumpa satu ubat mujarab bagi hilangkan penyakit boros aku ini iaitu emas.

Hebat betul penangan emas ini. Betul lah kata orang tua-tua.. simpan emas.. bagus.

Kawan-kawan... duit ringgit, bila kita fikirkan.. ianya memang dibuat untuk kita guna. Sifatnya adalah untuk kita gunakan.

Betul tak?

Tapi emas tidak!! Kita akan hilang sifat boros bila kita mula simpan aset emas. Kita akan kumpul dan kumpul sampailah kita berjaya capai matlamat kita.

Lagi pun!!! kalau simpan emas nie, ianya kalis inflasi. Nilai simpanan kita tak akan berkurang.

RM100 5 tahun lepas macam-macam kita boleh beli. Tapi hari ini? RM 100 bawak pergi market beli ikan.. 2 jari jee setel!!

Itulah sifat wang kertas. Nilainya akan susut di masa hadapan. Tak macam emas!!

1 Dinar emas (4.25gram) sudah terbukti mampu simpan nilainya. Sejak zaman Nabi Muhammad S.A.W lagi.. Sahabat nabi beli seekor kambing dengan harga 1dinar emas. Hari ini 1 dinar emas sekitar RM 1200 masih tetap boleh miliki seekor kambing. Hebat!!

Menarik sangat kisah emas ini. Kawan-kawan nak saya guide untuk mulakan simpanan emas?

Di Public Gold, serendah RM 100 pun kita dah boleh mula simpan aset emas.

Buat rakan-rakan yg nak saya bimbing mulakan simpanan emas serendah Rm100, boleh terus whatsapp 60136408906 atau klik link WhatsApp di bawah untuk respon lebih cepat.

Jom baca2 dulu tentang PUBLIC GOLD

>> http://osini.co/publicgold2u

Klik link WhatsApp dibawah๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

gap.wasap.my

Whatsapp Group :

https://tinyurl.com/simpangold

Telegram Channel : 

https://t.me/simpangold

NIZAM PG005353

http://linktr.ee/tokperaihemas

Tenaga Batin #jom urut pada hari ini 7-October

Jika anda mengalami masalah-masalah seperti di bawah atau masalah lain,

Kami sedia membantu anda

➡️ Urutan saraf

➡️ Menghilangkan lenguh-lenguh sendi

➡️ Membetulkan perjalanan darah

➡️ Buang angin dalam badan

➡️ Pelbagai masalah lelaki

InshaAllah dengan izin-Nya

Kontek saya: http://abeurut.wasap.my

Join Group telegram

http://t.me/kakiurut

http://t.me/urutlelaki

https://t.me/urutmantap

https://t.me/urutshahalam

https://t.me/urutkelantan

https://t.me/urutzakar

https://t.me/urutkote

Tenaga Batin

wahed invest portfolio

Assalamualaikum semua,

Abam ada berita gembira buat kalian.

Abam pasti ramai dikalangan kawan-kawan abam ni terlalu sibuk untuk melabur sendiri.

Bila nak upah orang tolong laburkan pulak fee terasa mahal.

Ada jugak dikalangan sahabat abam yang zero tentang pelaburan tapi ada modal tak tahu nak buat apa.

Ada jugak dikalangan sahabat yang nak cari dana untuk berkahwin, untuk setelkan hutang dan segala macam.

Nah, abam perkenalkan ๐™’๐™–๐™๐™š๐™™ ๐™„๐™ฃ๐™ซ๐™š๐™จ๐™ฉ!

๐™’๐™–๐™๐™š๐™™ ๐™„๐™ฃ๐™ซ๐™š๐™จ๐™ฉ ni bukan skim cepat kaya atau scam ya. Syarikat ni adalah syarikat pelaburan patuh syariah dan mendapat telah kelulusan daripada pihak Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Bermakna syarikat ni ada lesen yang sah dan diluluskan untuk mengumpul dana pelaburan dari orang awam.

Apa yang menarik adalah sangat mudah dan senang untuk kita mula melabur!

1⃣ Nak buka akaun pelaburan ini hanya dgn dana serendah RM100.

2⃣ Buka akaun hanya guna smartphone sahaja dan perlu ada akses internet. Dekat Playstore dan Apps store pun ada applikasi dia.

3⃣ Tiada ejen. Jadi anda hanya perlu jawab beberapa soalan mudah, untuk sistem menilai risiko pelaburan anda.

4⃣ Transfer duit ke dalam dana pelaburan hanya melalui online banking sahaja.

5⃣ Boleh tambah atau keluarkan duit anda pada bila-bila masa.

6⃣ Yuran yang sangat rendah. Hanya 0.79% setahun :scream::scream::scream:

7⃣ Sesuai untuk jangka pendek, sederhana dan panjang. Jika masukkan RM100, hampa biaq ja dan pantau. Boleh tambah dana tiap bulan jika mahu.

8⃣ Tak perlu tahu teknik & skill HEBAT melabur, hanya JUST park duit anda dan pihak Wahed Invest yang akan uruskan semuanya.

9⃣ Dalam Wahed Invest ni, ada panel penasihat syariah. Jadi sebagai umat Islam, ini adalah pelaburan yang boleh kita pilih. Antara pelaburan tersenarai di Wahed Invest adalah Sukuk (bond patuh syariah), Saham Malaysia, Saham US, Gold dan Cash.

Ingat kod rujukan berikut: ( sila tulis kod dibawah kat paper/kertas atau copy paste di note terlebih dahulu )

mohmoh1153

Kemudian baru anda muat turun aplikasi Wahed Invest ni ke telefon anda:

->>:  https://app.wahedinvest.com/referral

Walaupun Wahed invest adalah firma baru di Malaysia, tetapi telah beroperasi di New York sejak 2015 maka sekarang ada promosi.

Buka akaun di Wahed dengan minima RM100, anda akan menerima bonus sebanyak RM10 ke dalam akaun pelaburan anda, dengan syarat masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini semasa pendaftaran dan make sure akaun anda aktif dengan dana pelaburan minima rm100 sahaja selama 30 hari bekerja. (Min rm100 je)

Hati-hati dan jangan terlepas pandang ruang untuk anda masukkan kod rujukan = MOHMOH1153 ini, jika tidak, terlepas bonus RM20 anda itu.

Selamat melabur!

P/S:

1⃣ Rujukan Suruhanjaya Security: No. 24

https://www.sc.com.my/development/icm-v2/statistics/list-of-islamic-fund-management-companies

2⃣ Rujukan Ustaz Lariba

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2814423118601388&id=668124716564583

3⃣ Rujukan petikan akhbar

https://www.bharian.com.my/bisnes/lain-lain/2019/10/622643/wahed-invest-pilih-malaysia-jadi-hab-serantau

#wahed

#wahedinvest